BOOT

De Gliphoeve in Zuidoost breidt uit!

26 aug 2014 00:00 | BOOT

De komende maanden besteden wij aandacht aan het versterken van de bekendheid van De Gliphoeve. De Gliphoeve is een unieke buurtboerderij, een stukje groen tussen de hoogbouw en een belangrijke ontmoetingsplek in de G-buurt waar je kan spelen, tussen de dieren vertoeven en kan genieten van een drankje. Bovendien is De Gliphoeve een leerwerkbedrijf waar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt werknemersvaardigheden kunnen opdoen.

Deze bijzondere plek verdient wat ons betreft een pannenkoekenhuis! Wij werken al geruime tijd aan de realisatie van onze droom en willen voor deze nieuwe buurtvoorziening de voormalige melkschuur inrichten. Deze droom is door hulp van Stadsdeel Zuidoost, Rochdale en de BAM steeds dichterbij gekomen. Ook hebben grote groepen vrijwilligers van verschillende bedrijven ons geholpen met schilderen e.d.

Het pannenkoekenhuis is bedoeld als extra voorziening voor de buurt, waar bewoners van verschillende achtergronden elkaar kunnen ontmoeten en in het groen voor een klein bedrag een pannenkoek kunnen eten of een kopje koffie kunnen drinken. Daarnaast organiseren we in het pannenkoekenhuis leerwerktrajecten horeca voor jongeren uit de buurt met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Op deze manier nemen de jongeren deel aan de samenleving en leren zij andere buurtbewoners kennen.

Als alles naar planning verloopt wordt het pannenkoekenhuis op 1 oktober a.s. feestelijk geopend. Ook wordt bij de opening de naam onthuld. Iedereen mag hierover meedenken. Weet iemand een leuke naam? Het idee kan dan ingeleverd worden op de kinderboerderij. In het hoofdgebouw staat hier een ideeënbus voor. Uiteraard kunnen mensen hun inzending ook per mail doen via: kinderboerderij.gliphoeve@gmail.com. De winnaar mag met vier personen gratis pannenkoeken komen eten!