BOOT

Student aan het woord

Hulpbehoevende ondernemers

4 jun 2014 00:00 | BOOT

Mijn naam is Edward Tan en ik ben een derdejaars student Bedrijfseconomie aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Momenteel loop ik vijf dagen in de week stage bij het project BOOT op de vijf verschillende BOOT-locaties. Mijn stageperiode, van bijna vijf maanden, is begin februari 2014 begonnen en loopt door tot eind juni 2014. Tijdens mijn stage word ik onder andere ingezet voor hulpbehoevende ondernemers.

Mijn stagewerkzaamheden bestaan, naast een aantal interne klussen, uit het begeleiden, ondersteunen en adviseren van startende- of vastgelopen ondernemers. Via Het Juridisch Spreekuur (HJS), Algemeen Maatschappelijk Spreekuur (AMS) en Financieel Advies en Ondersteuning (FAO) krijg ik cliënten doorgestuurd die tijdens hun spreekuren vragen hebben gesteld met ondernemer-gerelateerde vragen. Door middel van een intakegesprek kan ik vervolgens kijken of ik de ondernemer weer in goede banen kan begeleiden, kan ondersteunen met bepaalde werkzaamheden en/of advies kan geven op zijn of haar huidige situatie. Onder begeleiding van een ervaren team aan coördinatoren en adviseurs van het Ondernemersklankbord met jarenlange ervaring in de praktijk, verricht ik mijn werkzaamheden om de hulpbehoevende ondernemer zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Waar ik voldoening uit haal tijdens mijn stage is dat als ik een advies uitbreng aan een ondernemer hij of zij er daadwerkelijk ook wat mee doet. Vervolgens zie ik dan ook gelijk hoe mijn advies uitpakt en wat voor gevolgen dat heeft voor de cliënt. Daarnaast voel ik mij op mijn gemak bij de cliënten omdat er altijd een coördinator in de buurt is die mij kan ondersteunen tijdens een gesprek, mocht dat nodig zijn. Verder is er naast een productieve sfeer ook altijd een gezellige, open en communicatieve sfeer aanwezig op elke BOOT-locatie. Door de nauwe samenwerking tussen de diverse spreekuren leer ik van allerlei aspecten weer wat nieuws. Het voeren van persoonlijke gesprekken, het adequaat registreren van projecten, het sociaal benaderen van cliënten en het duidelijk aangeven van grenzen op allerlei zaken zijn allemaal nieuwe ervaringen voor mij. Deze verwacht ik niet te leren bij een bedrijf zonder zoveel stagiaires, cliënten en coördinatoren. Het veelzijdige contact met hen en de experts maakt mijn stage qua ervaringen uniek.

Aan het eind van deze stage zal ik een tal van ervaringen rijker zijn op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en interne- en externe communicatie. Naast deze ervaringen zal ik er ook aan werken om mijn zakelijke netwerk uit te breiden. Juist doordat er studenten van diverse domeinen en opleidingen bij BOOT stage lopen, zal mijn zakelijk netwerk zich uitbreiden in diverse richtingen. Waardevolle mensen die in de toekomst misschien iets voor mij (of ik voor hen) kunnen betekenen. En wie weet, kan ik in de toekomst wellicht iets betekenen voor BOOT.