BOOT

Werkbezoek Jean Tillie

26 mrt 2014 13:07 | BOOT

Woensdag 19 maart kwam de nieuwe domeinvoorzitter Maatschappij en Recht, Jean Tillie, op bezoek bij BOOT Nieuw-West. Voor hem een eerste kennismaking met de Urban Practice van de Hogeschool van Amsterdam. Op BOOT Nieuw-West stond een team van medewerkers en studenten klaar om de kersverse domeinvoorzitter een middag mee te nemen in de praktijkwereld van de hogeschool.

De domeinvoorzitter was erg geïnteresseerd in de stage-ervaring van de studenten. Onze studenten van het Spreekuur vertelden over hun stage-ervaringen, de samenwerkingsverbanden met studenten van andere opleidingen (en domeinen) en legden uit wat een stage bij BOOT anders maakt dan bij een andere instelling: "we zijn voornamelijk vrij om onze stage zo in te richten op een wijze wat anders is dan bij bijvoorbeeld een welzijnsorganisatie". De nieuwe domeinvoorzitter kreeg een rondleiding bij het programma Schoolwerkondersteuning waar eerstejaars studenten, van de opleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Pedagogiek, basisschoolkinderen uit de buurt op een spelenderwijze ondersteunen met taal en rekenen. Ook een studente van Voeding en Diëtetiek, die stage loopt bij het project 'Gezond in Slotermeer', is aan het woord geweest. Zij vertelde Tillie dat zij vanuit een community-based methode, er achter probeert te komen wat de buurtbewoners in Slotermeer onder "gezond" verstaan. Kortom: een leerzaam en interessant bezoek, waarbij de domeinvoorzitter is bijgepraat over maatschappelijke ontwikkelingen in Amsterdam Nieuw-West en hoe BOOT hier op probeert in te spelen op een innoverende manier!