BOOT

Workshop voor moeders op As-Siddieqschool

12 jun 2013 15:02 | BOOT

Wij, Marjolein Koolhaas en Lisa Roelvink van Het Financieel Spreekuur, hebben een groep moeders van basisschool As-Siddieq in de Indische Buurt in Amsterdam Oost bezocht. Iedere woensdagochtend komt een groep moeders samen in de ouderkamer op basisschool As-Siddieq. Elke week wordt er gesproken over een ander onderwerp.

Op woensdag 12 juni hebben wij een ochtend gevuld met een programma dat zich richtte op het bewuster omgaan met geld. Tijdens deze ochtend zijn de moeders geïnformeerd over de verschillende activiteiten in Amsterdam Oost. Ook is er door verschillende voorbeelden en filmpjes geprobeerd de vrouwen bewust te maken op welke manieren zij beïnvloed worden zonder dat zij het door hebben. Dit gebeurt namelijk niet alleen in supermarkten, maar overal in het dagelijks leven. Daarnaast hebben zij informatie gekregen over BOOT en de verschillende spreekuren. Dit is belangrijk, omdat het voor sommige onduidelijk is met welke vraag zij bij welk spreekuur terecht kunnen. Tot slot hebben zij tips gekregen over onder andere zakgeld en lenen. Vooral over het onderwerp zakgeld ontstond een interessante discussie. Een aantal moeders vond het bedrag dat het Nibud als richtlijn geeft nogal laag. Ook waren er moeders die de leeftijd van 6 jaar, om te beginnen met het geven van zakgeld, erg jong vonden. Het was voor zowel de vrouwen als voor ons een leerzame ervaring en een zeer geslaagde ochtend!

Wij raden de aankomende studenten van BOOT aan om op bijvoorbeeld basisscholen workshops en/of informatie bijeenkomsten te organiseren. Wij vinden dit een goede manier om de bewoners te bereiken en dus voor de komende studenten zeker de moeite waard om dit te doen.