BOOT

Een geslaagd begeleidingspracticum

23 jun 2013 15:08 | BOOT

Wij zijn Erik Hoogeveen en Laura de Pater, vierdejaars studenten van de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH). In BOOT West voeren wij ons begeleidingspracticum uit. Voor het practicum begeleiden en coachen wij de eerstejaars studenten SPH tijdens hun stageperiode bij BOOT. Wij kijken terug op een geslaagd jaar met een prettige samenwerking tussen ons, BOOT West en de eerstejaars studenten SPH.

BOOT West is een fijne plek om te werken en het personeel is erg toegankelijk. Als student kan je altijd terecht voor feedback mocht je daar behoefte aan hebben. Dit heeft ons erg geholpen bij het verkrijgen van inzicht in ons leerproces en de ontwikkelingen. Bij BOOT West hangt er een open sfeer en dit maakt het erg fijn om op deze locatie te werken. De medewerkers zijn professioneel in hetgeen waar zij zich mee bezig houden en proberen zoveel mogelijk buurtbewoners te helpen. Men kan naar binnen lopen voor vragen en de medewerkers staan open voor alles en iedereen. Deze instelling spreekt ons erg aan.

Ons doel heeft vooral om de eerstejaars studenten gedraaid. Namelijk om ze zoveel mogelijk te leren omgaan met kinderen en wat de beste manier is van het geven van schoolwerkondersteuning aan de buurtkinderen. Dit hebben wij als erg leuk ervaren. Door het begeleiden en coachen hebben wij onze kwaliteiten, die wij in de loop der jaren hebben ontwikkeld op onze opleiding, kunnen delen met de eerstejaars studenten. Dit is volgens ons goed verlopen, mede dankzij de studenten. Zij hebben opengestaan voor de begeleiding en veel vragen gesteld, hierdoor hebben wij ruimte gekregen om veel van hen te leren. Doordat zij open hebben gestaan voor hun eigen leerproces, hebben wij een grote ontwikkeling bij hen kunnen zien. Wij zijn dan ook blij dat het practicum is gelukt en dat wij een bijdrage mochten leveren aan de schoolwerkondersteuning.

Het einde is helaas in zicht, maar wij zijn trots op ons geleverde werk en erg dankbaar dat wij veel hebben mogen leren in BOOT West.