BOOT

CO-Studenten ontwikkelen handleiding 'Social Media'

15 mrt 2013 13:22 | BOOT

Twee studenten Communicatiemanagement ontwikkelden een workshop en handleiding over social mediagebruik voor non-profit organisaties. Verschillende maatschappelijke instellingen in Amsterdam-Oost zijn er enthousiast mee aan de gang gegaan en zetten op dit moment hun eerste stappen in de wereld van 'tweets' en 'likes'.

Lars Witteveen - 15 maart 2013

'We kregen een mail van BOOT met de vraag of wij zin hadden om mee te werken aan een social mediaproject.' Derdejaarsstudenten Chloé Kellerman en Lotte Koop waren bijna klaar met het eerste semester van het jaar en zouden in februari allebei beginnen met een minor. Maar in januari hadden ze nog wel wat tijd over om een project voor BOOT op te pakken.

De vestiging van BOOT in Amsterdam Oost zit aan de Molukkenstraat, midden in de Indische Buurt. Dat moet ook, zegt locatiecoördinator Daniël Haverkort: 'De drempel voor buurtbewoners en maatschappelijke organisaties is erg laag, ze kunnen zo binnenlopen.' En als ze BOOT benaderen kunnen ze bij Daniel terecht met ideeën en problemen waar ze tegenaan lopen in de wijk. 'Dan kijk ik of we een project kunnen opstarten met HvA-studenten.

'Het project van Chloé en Lotte werd gestart op verzoek van Stadsdeel. Daniël: 'In Oost hebben we een netwerk van vrijwilligersorganisaties. Binnen die organisaties is niet veel kennis over het gebruik van social media. De vraag van het Stadsdeel was of studenten van de HvA voor die kennis zouden kunnen zorgen.'

En zo kwam het project bij Lotte en Chloé terecht. 'De vraag was of we een hand-out konden ontwikkelen met de basiskennis over social media, een soort 'social media voor dummies'. Dus we hebben een aantal social mediakanalen uitgekozen waarvan wij denken dat ze belangrijk zijn voor deze organisaties. Van bijvoorbeeld Facebook, Twitter en LinkedIn hebben we kort uitgelegd wat het zijn en welke mogelijkheden die platforms hebben.

'De hand-out werd voor het eerst gebruikt tijdens een workshop op 6 februari en werd gewaardeerd door de deelnemers. Daniël: 'Zowel het Stadsdeel als de organisaties waren zeer te spreken over de gebruiksvriendelijkheid en de toepasbaarheid van de hand-out.

'Daniel is tevreden over de inzet van de Chloé en Lotte. En hij is aan het kijken hoe het Domein Media, Creatie en Informatie verder betrokken kan worden in de wijk. Hij roept daarom alle docenten op om BOOT te benaderen als ze praktijkonderwijs willen verbinden met partners in de stad. En een ding weet hij zeker: 'Dit wordt vervolgd.'