Hogeschool van Amsterdam

BOOT

BOOT Showcase

29 jun 2015 16:31 | BOOT

De eerste editie van de BOOT Showcase ‘Werken in en leren van de wijk’ is een succes! Lees verder voor een beknopt (foto)verslag.

Rector HvA Huib de Jong is trots:

“Met @simonekukenheim bij showcase BOOT: met #hva projecten als jong professional echt verschil maken in stad. Trots!”.
(twitter, 25 juni, net na afloop van de BOOT showcase)

Ook wij als BOOT-team zijn trots; trots op de mooie projecten en programma’s die de HvA in zeven jaar, via BOOT, met 2.700 studenten, in de Amsterdamse wijken heeft mogen bewerkstelligen én trots op de manier waarop we dit op 25 juni j.l., samen met deze studenten en partners, hebben kunnen etaleren. 

Ruim 70 bezoekers, waaronder HvA-rector Huib de Jong, wethouder Simone Kukenheim, de domeinvoorzitters van de HvA en tal van partners uit de stad en het onderwijs hebben op 25 juni, onder het genot van een hapje en drankje, geparticipeerd in gesprekken binnen de zes BOOT-thema’s. 

De insteek van de gesprekken was de meerwaarde die ontstaat door het koppelen van onderwijs, onderzoek en praktijk, waarbij BOOT ondersteunend, aanvullend en innoverend werkt. Wethouder Simone Kukenheim: “Vertrouwen hebben in de kundigheid, kennis en ervaring van de professional. BOOT geeft dat vanaf het eerste moment mee”. 

Leidend in dit gesprek waren programmamanager BOOT Esther Haverkort, rector HvA Huib de Jong, wethouder Simone Kukenheim en de diverse aanwezige studenten. Niet alleen tijdens een plenaire sessie in de vorm van een panelgesprek, maar ook tijdens de workshops en vooral bij de kraampjes (vanwege het mooie weer verplaatst naar buiten), waar studenten toelichting konden geven op door hen afgeronde projecten.

Met misschien wel de meest elementaire (en daarom krachtige) uitspraak van de avond sluit wethouder Simone Kukenheim de Showcase af:

"Het is fijn dat Amsterdammers door BOOT en de Hogeschool van Amsterdam geholpen worden."