Hogeschool van Amsterdam

BOOT

Gezondheidsfestival wint BOOT Award

29 jan 2015 09:50 | BOOT

De BOOT Award is de prijs voor het beste studentenproject van het semester. Op donderdag 8 januari druppelden studenten en medewerkers binnen bij Studio HvA voor alweer de derde editie.

Tijdens deze feestelijke nieuwjaarsborrel kregen drie genomineerde projecten de kans om zich te presenteren aan het publiek en een prijsbeker en fles champagne te winnen. De Komkommerkaravaan, het Gezondheidsfestival in Slotermeer en workshop van de minior Financieel Advies en Ondersteuning waren genomineerd om mee te dingen naar de felbegeerde titel. 

And the winner is… 

Het Gezondheidsfestival 2014! Na een fanatieke strijd op het podium, konden we HvA-studenten Rik Wijnker, Chitra van Aernsbergen, Kitty de Boer, Joost Veeken, Anisa Pilon en Annemarije van de Weerd feliciteren met hun project. Zij vertellen graag over hun geslaagde project:

“Het Gezondheidsfestival was georganiseerd als afsluiting van het project 'Gezond Slotermeer'. Een project dat opgezet is door meerdere organisaties, waaronder BOOT. Het doel van het project was om de bewoners bewust te maken wat Slotermeer allemaal te bieden heeft. Gezond eten, leven en wonen waren thema’s die zichtbaar waren op het festival. Door middel van workshops en marktkraampjes konden wijk- en buurtbewoners in aanraking komen met deze thema’s. 

Doel van het Gezondheidsfestival was om de buurt- en wijkbewoners informatie te geven over het thema gezondheid in hun buurt. De bewustwording dat gezondheid belangrijk voor ieder mens is, moest zichtbaar zijn op het festival. De opkomst was nog hoger dan de (hoge) verwachtingen die vooraf waren gesteld. De workshops werden druk bezocht, mensen stonden open voor alle informatie en gingen de dialoog aan met mede buurtbewoners. Dit gaf aan hoe belangrijk het thema gezondheid in de wijk is. 

De vijfentwintig gezondheidsambassadeurs, die zelf ook in Slotermeer wonen, waren blij met de sturing die wij, als organisatie, gaven. Trots overheerste bij de ambassadeurs toen de wethouder de certificaten uitdeelden voor hun bijdrage. Samen met de vele positieve reacties gaf dit voldoening voor de studenten en gezondheidsambassadeurs. 

Project Gezond Slotermeer is een goede start geweest voor het opzetten van een gezonde wijk. Het is goed aangeslagen en als we kijken naar het aantal gezondheidsambassadeurs, zijn veel bewoners er toe bereid zich hiervoor in te zetten. Er is behoefte aan dit thema in Slotermeer en dat is terug te zien aan het geslaagde project. In een vrij kort tijdsbestek  is dit festival op poten gezet. De uitdaging was om de buurtbewoners te laten weten dat er een festival aankomt. Daarnaast is het een hele klus om in drie maanden tijd van helemaal niks, naar een volwaardig festival toe te werken. Het was de bedoeling dat alle onderwerpen vanuit de ambassadeurs en buurtbewoners kwamen. Door veel in contact te staan met de ambassadeurs kwamen we tot dit mooie resultaat.”

Juryoordeel

Het publiek en de jury waren overtuigd door de inhoud van het project in combinatie met de originele presentatie waarin de studenten door middel van een diashow uitbeeldden wat er allemaal op het festival te zien en te doen was: een lachworkshop, een marktkraam met fruit, muzikale omlijsting en een informatiemarkt en dit alles met een focus op een zeer actueel thema.