Hogeschool van Amsterdam

BOOT

Student aan het woord

9 apr 2014 13:31 | BOOT

"Het is erg leuk om te zien als kinderen mede door jouw ondersteuning vooruit gaan in hun ontwikkeling"- Dennis Aussems, stagiair bij het programma Schoolwerkondersteuning in BOOT Nieuw- West. Mijn naam is Dennis Aussems. Ik ben tweedejaars student Toegepaste Psychologie en op dit moment stagiair bij BOOT Nieuw-West. Elke maandag geef ik schoolwerkondersteuning aan kinderen van groep 5 en 6.

Schoolwerkondersteuning bestaat uit een kringgesprek, een leesactiviteit, huiswerkondersteuning en een leerzame activiteit. Dit geef ik samen met drie andere enthousiaste studenten van de opleiding Pedagogiek en Toegepaste Psychologie. Naast het geven van schoolwerkondersteuning, bestaat deze stage ook uit andere uitdagende taken, zoals het houden van ouderbijeenkomsten over onderwerpen zoals het Nederlandse schoolsysteem, pesten en gezond leven, het voeren van tienminutengesprekken met de ouders en het organiseren van een gezellig eindfeest.

Wat deze stage zo interessant maakt, is de veelzijdigheid die BOOT te bieden heeft. Door de verschillende taken die je uit moet voeren, is het mogelijk om de kennis en vaardigheden die je op school leert op veel verschillende manieren toe te passen. Dit zorgt ervoor dat je elke week op een leuke manier je kennis vergroot en je vaardigheden verbetert.

Wat deze stage daarnaast erg leuk maakt, is de interactie met de kinderen. Doordat je elke week les geeft aan dezelfde kinderen, bouw je een band op met je klas. Elke week leer je de kinderen door leuke activiteiten beter kennen en zij jou ook. Dit zorgt ervoor dat er een vertrouwde sfeer ontstaat in de klas waarbij schoolwerkondersteuning niet meer als een verplichting wordt gezien, maar ook als een leuke naschoolse bezigheid. Door de kinderen elke week te stimuleren en te ondersteunen in het bevorderen van de leesvaardigheid, schrijfvaardigheid en sociale interactie met hun leeftijdsgenoten, maak je deel uit van hun ontwikkeling. Het is erg leuk om te zien als kinderen mede door jouw ondersteuning vooruit gaan op één van deze gebieden, waarbij je vaak de waardering voelt van de ouders en de kinderen zelf.

Al met al zorgt deze stage ervoor dat ik mezelf goed kan ontwikkelen op verschillende vaardigheden en daarnaast een bijdrage lever aan de ontwikkeling van de kinderen bij BOOT. Deze mooie combinatie maakt deze stage voor mij erg geslaagd en ga ik met plezier de rest van het stagejaar tegemoet.