Hogeschool van Amsterdam

BOOT

BOOT spreekuur in de OBA Bos en Lommer

11 feb 2014 13:46 | BOOT

Vanaf maandag 3 februari zijn studenten van BOOT een spreekuur gestart in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) Bos en Lommer. De studenten geven gratis advies en ondersteuning aan Amsterdammers die juridische, maatschappelijke en/of financiële vragen hebben. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan vragen rondom werk, inkomen, administratie en scholing Alle Amsterdammers met vragen kunnen worden geholpen door ervaren en geschoolde studenten die onder begeleiding staan van professionals.

Erica Schoen, regiohoofd van de OBA in Amsterdam West: "Dit is een welkome aanvulling op de dienstverlening van de OBA. Deze studenten helpen Amsterdammers bij de inlog op een website, het invullen van formulieren, de aanvraag van een huurtoeslag of het schrijven van een bezwaarschrift. Omdat er nauw wordt samengewerkt met organisaties in de wijk, kunnen mensen gericht worden doorverwezen als dat nodig is. Deze dienstverlening past goed bij de bibliotheek: vrije toegang tot informatie en kennis voor iedereen."

Barbara Bijlstra, coördinator BOOT West: "BOOT is met haar Buurtwinkels al actief in 4 Amsterdamse wijken. Het spreekuur bij OBA voegt iets toe aan het huidige assortiment en is een mooie gelegenheid om samen te werken met andere diensten die OBA al biedt. Voor BOOT is het een unieke uitbreiding, omdat de bibliotheek bij uitstek een plek is waar mensen iets komen leren en informatie komen halen. Door de digitalisering van overheidsdiensten vinden wij de OBA de ideale plek om mensen hierbij te ondersteunen. Ze gaan onder begeleiding zelf aan de slag en worden hierdoor meer zelfredzaam".

Wekelijks spreekuur juridische, maatschappelijke en financiële vragen:

Waar? OBA Bos en Lommer, Bos en Lommerplein 176

Wanneer? Iedere maandag van 14 uur tot 17 uur.

Vrije inloop en gratis dienst.