HvA Bibliotheek

Leestip: De zelfverzekerde leraar

Alex Quigley over de juiste gewoonten

31 mei 2017 16:06 | HvA Bibliotheek

Het splinternieuwe boek 'De zelfverzekerde leraar' is een handleiding waarmee een leerkracht meer zelfvertrouwen krijgt om zelfverzekerder voor de klas te staan.

Je leest hierin wat excellente leraren goed doen en hoe je gewoonten kan ontwikkelen die de lessen succesvol(ler) maken. Volgens auteur Alex Quigley is het belangrijk om hierbij te focussen op het denken, het lichaam en op pedagogische vaardigheden. Ook lichaamstaal, stress, leerlinggedrag, het stellen van vragen en het ontwikkelen van een positief zelfbeeld bij leerlingen komen langs.
De auteur gebruikt diverse onderzoeken en psychologische inzichten en doorspekt het boek met voorbeelden.

De Bibliotheek heeft twee exemplaren van dit boek, in het Kohnstammhuis en Dr. Meurerlaan.