HvA Bibliotheek

Anatomie online op proef

16 mei 2017 16:41 | HvA Bibliotheek

Primal Pictures is een bekende uitgever van anatomiesoftware in de vorm van cd-roms. Nu is van dezelfde maker 'Anatomy.tv': een online programma, tot 15 juni op proef bij de Bibliotheek.

Na inloggen met je HvA id zul je zien dat je het anatomie-model goed kan draaien en ook vooral laagjes kan toevoegen of verwijderen (via 'choose layer'). Naast ondersteunde teksten zijn MRI-beelden en animaties beschikbaar. Elke tekst en afbeelding kan gedeeld en gedownload worden.

Aanraders om zeker te bekijken:

• 3D atlas
  • Functional anatomy (met de onderdelen: sports injuries, exercise, pilates, yoga en resistance training)
  • Therapy (met de onderdelen: massage, acupuncture, anatomy trains en hand therapy)
  • Quizzes and activities

In de Bibliotheek hebben we nog niet besloten of we dit programma gaan kopen en welke modules we dan gaan aanschaffen: daarvoor hebben we de input van docenten en studenten nodig.
Vertel daarom voor 15 juni wat je ervan vindt. Mede aan de hand van de uitkomsten van de enquête zullen we een besluit nemen over een eventuele overstap.

Heb je problemen met toegang of heb je andere vragen, laat het even weten op bibliotheeknth@hva.nl