Toegang tot databanken en e-tijdschriften

Buiten de HvA

De Bibliotheek van de HvA heeft tientallen abonnementen op databanken en digitale tijdschriften. In alle HvA-gebouwen heb je hier zonder aanmelden toegang toe. Maar wat je als HvA-medewerker of student thuis of buiten het HvA-netwerk bent?

Student loopt naar buiten

Dan verschijnt er een aanmeldscherm waar je kan aanmelden met je HvA-ID. Nadat je bent aangemeld heb je toegang tot alle databanken en e-tijdschriften.

Het aanmelden buiten de HvA lukt niet. Wat is er aan de hand?

Soms lukt het niet om vanaf een thuiswerkplek, een bedrijf of stage-instelling toegang te krijgen. Dit kan verschillende oorzaken hebben.

• Het is een databank of e-journal die niet wordt aangeboden door de HvA.
    Alleen de titels vanuit de lijsten databanken en digitale tijdschriften zijn toegankelijk met een HvA-ID.

• Controleer de instellingen van je browser.
    De optie "cookies accepteren" moet geactiveerd zijn.  Privacy moet op 'Medium' staan.

• Je maakt gebruikt van een firewall.
    Je hebt zelf een firewall ingesteld of het bedrijf of instelling waar je pc staat gebruikt een firewall. Bij het instellen van je firewallsoftware is het van belang dat je poorten 2048 en 2443 open zet.

• Je beschikt niet over een geldige HvA-ID  en/ of wachtwoord.
    Controleer je HvA-ID en wachtwoord door bijvoorbeeld HvA-webmail te openen. Lukt dat nog niet, wend je dan tot een servicepunt op een van de HvA locaties of bel 020-5951400.

• Probeer het met een andere browser.

Mocht je hierna nog problemen ondervinden, neem dan contact op met de Bibliotheek.

Gepubliceerd door  HvA Bibliotheek 6 juli 2017