HvA Bibliotheek

Lenen uit een andere bibliotheek

Heeft de Bibliotheek niet het boek of tijdschrift dat je nodig hebt? Leen het bij de UvA of een andere bibliotheek in Nederland. Vraag ons om je te helpen.

Lenen uit de Bibliotheek UvA

Met een geldige lenerspas, medewerkers- of collegekaart van de HvA kun je zonder bijkomende kosten lenen bij de bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Lenen uit Amsterdamse bibliotheken

Wil je bij meerdere bibliotheken in Amsterdam lenen, dan kun je een AdamNet-pas van € 45,- per jaar kopen. Hiermee heb je recht op een gratis lenerspas van de Bibliotheek van de UvA/HvA, de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), de Bibliotheek van de Vrije Universiteit (UBVU), het Centrum voor Wiskunde en Informatica en de Bibliotheek van Hogeschool InHolland Amsterdam/Diemen. Vraag een lenerspas aan.

Lenen uit andere bibliotheken

Als een boek of artikel niet bij de HvA of UvA beschikbaar is, kun je dit via een van de balies aanvragen bij een andere bibliotheek.

Publicaties in andere bibliotheken vind je via PiCarta. In deze catalogus vind je de collecties van ruim 400 Nederlandse bibliotheken. Ook zijn beschrijvingen en verwijzingen naar artikelen uit een groot aantal tijdschriften opgenomen.

PiCarta is toegankelijk:

• Op pc’s binnen het HvA-domein, zonder in te loggen.
  • Op pc’s buiten het HvA-domein, na inloggen.

Het tarief voor artikelen tot 10 pagina's is € 6,50 en € 0,65 voor elke extra pagina. De kosten voor het aanvragen van een boek zijn € 6,50 per boek.

Gepubliceerd door  HvA Bibliotheek 20 mei 2016