HvA Bibliotheek

Lenen uit een andere bibliotheek

Heeft de Bibliotheek niet het boek of tijdschrift dat je nodig hebt? Leen het bij de UvA of een andere bibliotheek in Nederland. Vraag ons om je te helpen.

Lenen uit de Bibliotheek UvA

Met een geldige lenerspas, medewerkers- of collegekaart van de HvA kun je zonder bijkomende kosten lenen bij de bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Lenen uit Amsterdamse bibliotheken

Wil je bij meerdere bibliotheken in Amsterdam lenen, dan kun je een AdamNet-pas van € 45,- per jaar kopen. Hiermee heb je recht op een gratis lenerspas van de Bibliotheek van de UvA/HvA, de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), de Bibliotheek van de Vrije Universiteit (UBVU), het Centrum voor Wiskunde en Informatica en de Bibliotheek van Hogeschool InHolland Amsterdam/Diemen. Vraag een lenerspas aan.

Lenen uit andere bibliotheken

Als een boek of artikel niet bij de HvA of UvA beschikbaar is, kun je dit via een van de balies aanvragen bij een andere bibliotheek.

Publicaties in andere bibliotheken vind je via WorldCat Discovery. In deze catalogus vind je de collecties van ruim 400 Nederlandse bibliotheken. Ook zijn beschrijvingen en verwijzingen naar artikelen uit een groot aantal tijdschriften opgenomen.

Voorwaarden en tarieven

De landelijk vastgestelde leveringsvoorwaarden voor IBL zijn als volgt:

• Er wordt niet geleverd aan profit-instellingen, nationaal of internationaal.
  • Kopieën worden uitsluitend digitaal geleverd;
  • Leveren uit e-books is niet mogelijk;
  • Leveren uit e-journals is wel mogelijk.

De landelijk vastgestelde tarieven voor IBL zijn als volgt:

• lenen van een boek: €13,= per band;
  • kopie van artikel of hoofdstuk uit een boek: € 6,50 per stuk.

Tot het eind van het collegejaar 2018/2019 zullen de IBL kosten voor UvA en HvA medewerkers en studenten niet aan hen worden doorberekend. Externen betalen de hierboven genoemde tarieven.

In augustus 2019, voorafgaand aan de start van het nieuwe collegejaar, zullen de herziene, door te berekenen kosten hier worden gepubliceerd.

Gepubliceerd door  HvA Bibliotheek 11 maart 2019