Hogeschool van Amsterdam

Innovation Exchange Amsterdam (IXA)

Innovation Exchange Amsterdam (IXA) stimuleert en begeleidt het aanvragen van onderzoekssubsidies en het naar de markt brengen van resultaten van onderzoek.

Het basispakket diensten van IXA heeft een focus op de actieve inzet van experts ter ondersteuning van onderzoekers en lectoren. Om kennistransfer binnen de Hogeschool van Amsterdam mogelijk te maken heeft IXA drie verschillende teams:

  • Funding: subsidieadviseurs die helpen bij het identificeren en aanvragen van onderzoekssubsidies
  • Transfer: businessdevelopmentadviseurs die helpen bij het identificeren van onderzoeksresultaten met marktkansen, het beschermen van intellectueel eigendom en het opzetten van transfer-routes zoals licenties en het oprichten van spin off bedrijven.
  • Legal: juristen die helpen bij het aangaan van contracten en het opzetten van samenwerkingsverbanden

Deze drie teams ondersteunen niet alleen onderzoekers maar fungeren ook als aanspreekpunt voor bedrijven die op zoek zijn naar samenwerking. In deze hoedanigheid vertegenwoordigt IXA de hogeschool en universiteit in verschillende netwerken op zowel regionaal, nationaal en Europees niveau.

Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn om de volgende stap te zetten, een project aan te vragen of resultaten van eerdere projecten te valoriseren? Neem dan contact op met:

Ronald Mooijer, R.mooijer@ixa.nl, 020 525 7769

Voor meer informatie over Innovation Exchange Amsterdam (IXA) kunt u ook onze website bezoeken: http://www.ixa.nl/en/home.html

Voor subsidieinfo kun je terecht op de Research funding pagina.
http://grant-support.uva.nl/research-funding/.

Voor informatie over intellectueel eigendom kun je terecht bij het lemma intellectueel eigendom

vertical farming
Gepubliceerd door  Onderwijs en Onderzoek 18 april 2018