Hogeschool van Amsterdam

Archiefschool

Over Archiefschool

De Archiefschool is een onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam (HvA). De Archiefschool verzorgt onderwijs en verricht toegepast onderzoek. Het archiefonderwijs is een specialisatie binnen de hbo-opleiding Media, Informatie en Communicatie van de HvA, waarvan de minor Archieven het belangrijkste onderdeel is. Binnen het platform archiefonderwijs werken HvA, Universiteit van Amsterdam en Reinwardt Academie samen. Het cursusprogramma van de Archiefschool richt zich op archiefprofessionals in de sector.

De Rijksarchiefschool is sinds haar oprichting in 1919 verantwoordelijk voor de beroepsopleiding van archivarissen die werkzaam zijn in het openbaar archiefwezen. De Rijksarchiefschool was tot 1996 verbonden aan het Algemeen Rijksarchief in Den Haag. Daarna ging de zelfstandige Stichting Archiefschool door in Amsterdam. In 2009 is de Archiefschool gefuseerd met de Hogeschool van Amsterdam.

Wilt u meer weten over het archiefonderwijs, de mogelijkheden van een bedrijfstraining, een cursus of wilt u een advies? Neemt u dan gerust contact op met Marieke de Haan, coördinator Archiefschool, via archiefschool@hva.nl of telefoon 06-21158210.
 

Gepubliceerd door  Archiefschool 8 mei 2017

mw.  M. de Haan (Marieke)

Marieke de Haan

Coördinator Archiefschool

Tel: 0621158210
m.de.haan@hva.nl
Bekijk profiel