Archiefschool

Over Archiefschool

Archivistiek is een expertiseterrein van de Hogeschool van Amsterdam (HvA). De Hogeschool van Amsterdam verzorgt archiefonderwijs en verricht toegepast onderzoek. Het archiefonderwijs is onderdeel van de Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie. Vanaf september 2018 heeft de Faculteit het archiefonderwijs onder de vlag van de opleiding HBO-ICT gebracht. De minor Archieven is een belangrijk onderdeel van het onderwijs. In het Platform Archiefonderwijs Amsterdam werken Universiteit van Amsterdam, Reinwardt Academie en de Hogeschool van Amsterdam samen aan het archiefonderwijs. Het cursusprogramma van de Archiefschool richt zich op archiefprofessionals in de sector.

De Rijksarchiefschool is sinds haar oprichting in 1919 verantwoordelijk voor de beroepsopleiding van archivarissen die werkzaam zijn in het openbaar archiefwezen. De Rijksarchiefschool was tot 1996 verbonden aan het Algemeen Rijksarchief in Den Haag. Daarna ging de zelfstandige Stichting Archiefschool door in Amsterdam. In 2009 is de Archiefschool gefuseerd met de Hogeschool van Amsterdam.

Wilt u meer weten over het archiefonderwijs, de mogelijkheden van een bedrijfstraining, een cursus of wilt u een advies? Neemt u dan gerust contact op met Marieke de Haan, coördinator Archiefschool, via m.de.haan@hva.nl of telefoon 06-21158210.

Gepubliceerd door  Archiefschool 10 januari 2019

mw.  M. de Haan (Marieke)

Marieke de Haan

Coördinator Archiefschool