Amstelcampus

Weesperzijde Film Festival

5 okt 2015 16:41 | Amstelcampus

Het Weesperzijde Film Festival bestaat sinds 2009 en wordt elk oneven jaar georganiseerd. Nederlandse filmmakers tonen hun werk en worden geïnterviewd tijdens talkshows. In oktober 2013 is het festival uitgebreid tot 3 dagen, met o.a. het ‘chambres d’amis’ programma, waarbij het publiek bij de makers thuis hun films kan zien. FLOOR heeft dit jaar de eer om een preview/ kick-off voor studenten te verzorgen.

Gluckauf

In het Wibauithuis op de Amstelcampus draait de Nederlandse succesfilm Gluckauf. Het is een sociaal drama over de verstikkende liefde tussen een vader en een zoon, die zich als moderne outlaws staande proberen te houden in het verarmde Limburg van nu. De film heeft al diverse internationale prijzen gewonnen en is genomineerd voor 10 Gouden Kalveren!

Waar: FLOOR, ruimte 02A30
Locatie: Wibauthuis, Wibautstraat 3b