Amstelcampus

'Filterkwesties' op de campus

6 okt 2015 17:09 | Amstelcampus

Sigarettenpeuken op straat, een doorn in het oog. Maar kun je het ook omzetten in iets nuttigs, of ludieks en zo de straat schoon houden? Studenten van Commerciële Economie, Bestuurskunde en Management, Economie en Recht slaan de handen ineen met hun onderneming 'FilterKwestie'.

Domeinvoorzitter geeft startschot

Vanaf vandaag staan er op meerdere punten op het Kohnstammhof op de Amstelcampus verschillende FilterKwesties met leuke vragen, stellingen of kwesties die met ja of nee worden beantwoord door middel van een (sigaretten)peuk. Door te kiezen voor 'JA' of 'NEE' is antwoord te geven op de wekelijkse 'kwestie'. De resultaten van deze kwestie of stelling worden met dezelfde frequentie gepubliceerd. Zo kan meteen afgerekend worden met het afvalprobleem.

Er stond al even één prototype op het Kohnstammhof. Willem Baumfalk, domeinvoorzitter Economie en Management geeft deze week het startschot voor de lancering van de verbeterde prototypes.

FilterKwestie

De studentondernemers van Filterkwestie voeren dit project uit in samenwerking met de HvA. Het doel hierbij was de pleinen 'peukvrij' te houden, omdat de restfilters die op straat belanden niet alleen slecht zijn voor het millieu, maar tevens ook een bron van ergernis zijn voor velen.

Wil je meer weten over deze studentondernemers of de uitslagen?