Hogeschool van Amsterdam

Amstelcampus

Open dag - 16 januari

12 jan 2016 13:07 | Amstelcampus

Over enkele dagen vindt de open dag van de HvA weer plaats. Je kunt zo van de gelegenheid gebruik maken een kijkje te nemen op de Amstelcampus en je te laten voorlichten over ons studieaanbod.

Welke opleidingen tref je op de Amstelcampus?

Op de Amstelcampus tref je diverse opleingen, van de faculteiten Economie en Management*, Digitale Media en Creatieve Industrie, Onderwijs en Opvoeding en Maatschappij en Recht. In 2018 zal de faculteit Techniek ook worden toegevoegd aan de Amstelcampus, in een nog te realiseren nieuw pand. Bekijk ook het opleidingdaanbod op de Amstelcampus. 

* De helft van de opleidingen van Economie & Management zijn te vinden op de Amstelcampus, Een ander gedeelte vind je op locatie Fraijlemaborg, in Amsterdam-Zuidoost. De faculteiten Gezondheid en Bewegen, Sport en Voeding zijn ook op andere locaties te vinden.

Wat is de Amstelcampus?

De Amstelcampus is de grootste campus die de HvA heeft. Hier spelen onderwijs, onderzoek en ondernemerschap een belangrijke rol. Door de verschillende mensen, opleidingen, faciliteiten en panden is het steeds makkelijker verbinding te leggen met andere studenten, docenten en ondernemers, waar weer mooie initiatieven en kennisdeling uit voortkomen. Op de campus kun je leren, studeren en werken, maar ook recreëren en wonen. Zo zijn er diverse cafés, restaurants en studentenwoningen, sportfaculiteiten, kenniscentra en een bibliotheek.

Programma open dag

De open dag vindt op 16 januari op alle HvA-locaties plaats tussen 10.00u en 14.00u. Via hva.nl/opendag kun je informatie zoeken over het open dag programma van de opleiding(en) waar je informatie over wilt inwinnen. Als je verschillende gebouwen en opleidingen bezoekt tijdens de open dag, hou dan rekening met het programma van voorlichtingsrondes en de looptijd tussen de verschillende panden.

Parkeren en vervoer

De ligging van de Amstelcampus is op de rand van stadsdeel Centrum en Oost, en is daardoor uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer. Diverse trams, bussen en metro's stoppen op en rond halte Weesperplein en de Wibautstraat, meer informatie over openbaar vervoer via 9292.nl

Daarnaast ligt de campus ook omsloten door een woonwijk, waar ook bewoners hun auto's parkeren. Gezien de te verwachten drukte, adviseren we bezoekers daarom zoveel mogelijk met het openbaar vervoer, te voet of per fiets te komen. Kies je toch voor parkeren in de nabijheid, dan is dit mogelijk op de openbare weg, tegen regulier parkeertarief, of in de Q-park garages onder het Kohnstammhuis en Wibauthuis, ook hier geldt een regulier parkeertarief. Een goedkoper alternatief zijn de P+R-garages van Q-park aan de randen van de stad.