Hogeschool van Amsterdam

Amstelcampus

Gratis je fiets laten graveren

24 nov 2015 15:23 | Amstelcampus

Op vrijdag 27 november 2015 gaat het Centrum Fietsdiefstal fietsen graveren op de hoek van de Deymanstraat/Wibautstraat (naast het voetbalpleintje voor het reclasseringskantoor). Deze graveeractie vindt plaats van 14.00 t/m 20.00 uur. Tijdens het wachten kun je gelijk extra advies over diefstalpreventie krijgen.

Het graveren van fietsen helpt om diefstal te voorkomen. In het frame van de fiets wordt een unieke code gegraveerd. De graveeractie wordt georganiseerd omdat er in Amsterdam veel mensen fietsen en er helaas veel fietsen worden gestolen. Door je fiets te laten graveren verklein je de kans op diefstal. Mocht je fiets toch worden gestolen, dan maakt de gegraveerde code de kans groter dat de fiets wordt teruggevonden.

Wil jij je fiets laten graveren?

Kom dan met legitimatiebewijs en uiteraard je fiets naar de hoek van de Deymanstraat/Wibautstraat (naast het voetbalpleintje voor het reclasseringskantoor). Meer weten? Kijk op www.centrumfietsdiefstal.nl.

Hoe maak je het dieven niet te makkelijk?

Fietsen op straat zijn het makkelijkste doelwit voor dieven. Zet daarom je fiets niet zomaar op straat tegen een nietje of muur, maar parkeer hem onder het nieuwe Wibauthuis. Hier is een grote fietsenkelder te vinden, inclusief cameratoezicht.