Hogeschool van Amsterdam

Amstelcampus

Scholieren bezoeken Amstelcampus: duurzaam dagje uit

14 okt 2015 13:32 | Amstelcampus

Vrijdag 9 oktober, op de dag van de duurzaamheid bracht de 2e klas van de CSB (Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert) een bezoek aan de Amstelcampus van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) in de Wibautstraat.

Rondleiding scholieren Dag van de Duurzaamheid

Jeffrey en Theodoor geven instructies

Een leerzaam duurzaam dagje uit moest het worden, dat was het voornemen van Jeffrey Ridder, stagiair biologiedocent (UvA) voor zijn 2 e klas van de CSB. Hij googlede ‘duurzaamheid, Amsterdam en rondleiding’ en kwam op de site van de Amstelcampus terecht. Onder leiding van Theodoor Koelewijn, projectleider Innovatie en Duurzaamheid nieuwbouw van de HvA en UvA, kregen de tweedeklassers een lesje in duurzame maatregelen. 

Duurzame selfies

Jeffrey wilde graag met zijn groep 13- en 14-jarigen in het kader van de Dag van de Duurzaamheid een leerzame dag organiseren met als doel hen te leren hoe zij ook hun eigen school duurzamer kunnen maken. De klas werd opgedeeld in zes teams die de opdracht kregen om in een half uur op de Amstelcampus zoveel mogelijk foto’s (of selfies) te maken van duurzame toepassingen. Theodoor had ergens op de campus zijn duurzame fiets gestald en degene die deze fiets vond en fotografeerde kreeg een extra prijs.

Daarna maakten zij als team nog een heus duurzaam tentamen, zoals dat gebruikelijk is op een hogeschool (alle telefoons moesten worden ingeleverd). Het winnende team kreeg als beloning duurzame Join the Pipe-waterflessen. De scholieren hebben deze dag veel geleerd over duurzaamheid en extra vaardigheden onder de knie om hun eigen school te verduurzamen.