Hogeschool van Amsterdam

Amstelcampus

Wat is de Amstelcampus?

Een nieuwe plek die boeit en bindt, waar alles draait om jouw talent.

Open stadscampus

De Amstelcampus is een open stadscampus. Een nieuwe plek midden in Amsterdam waar studenten, medewerkers, kennisinstellingen en bedrijfsleven elkaar kunnen ontmoeten. Gelegen in het hart van de Knowledge Mile (gebied tussen Rembrandthuis en Rembrandttoren) ontstaan hier innovatieve ideeën maar ook nieuwe, inspirerende samenwerkingen en wordt kennisuitwisseling gestimuleerd. De acht HvA gebouwen zijn voor iedereen toegankelijk: er zijn ontmoetingspleinen, restaurants, coffeecorners en FLOOR organiseert debatten, films en culturele activiteiten. Natuurlijk een café, uitzendburo 2.0, bibliotheek, studieplekken maar ook een sporthal, een sportcafe, fitnessruimte en ruime studentenwoningen. In de omgeving van de Amstelcampus op de rand van stadsdeel Oost en Centrum zijn diverse hotspots die voor elk wat wils bieden.

Met deze open stadscampus met 27.000 studenten en medewerkers is het HvA een factor van formaat in Amsterdam. Studenten leveren een maatschappelijke bijdrage door hun stage, studieopdrachten en vrijwilligerswerk aan welvaart en welzijn van de buurt en de stad. Met de Amstelcampus stimuleert De HvA dat studenten het beste uit zichzelf halen.

Creating Tomorrow

De Hogeschool VAN Amsterdam is er dus ook VOOR Amsterdam en levert een bijdrage aan de ontwikkeling van de stad. 'Creating Tomorrow' verwijst naar de actieve houding van de HvA en de toekomst van studenten en medewerkers. Alles draait om de verbinding van studenten met hun maatschappelijke mogelijkheden in hun zoektocht naar talent.

Kohnstammhof met studenten
Gepubliceerd door  Amstelcampus 24 november 2016