Hogeschool van Amsterdam

Amstelcampus

Hoever zijn we?

De nieuwbouw op de Amstelcampus is in 2018 klaar maar er wordt nu al met veel plezier gewoond, gestudeerd en gesport!

Van de acht gebouwen die tot de Amstelcampus behoren zijn er nu zeven klaar: het Kohnstammhuis, Theo Thijssenhuis, Benno Premselahuis, Koetsier Montaignehuis, Muller-Lulofshuis, Wibauthuis en op het Kohnstammhof Studio HvA.

Het Conradhuis is het laatste, nog te realiseren, onderwijsgebouw. Naar verwachting gaat de 1e paal hiervoor in 2016 de grond in en neemt de faculteit Techniek het medio 2018 in gebruik. Dan studeert driekwart van alle HvA studenten op de Amstelcampus. Er zijn nog drie HvA campussen; de Businesscampus in Zuid Oost bij de Arena, de Gezondheidscampus bij het AMC en de campus Sport en Voeding in Osdorp.

Commerciële functies

Naast de twee restaurants en coffeecorners in de onderwijsgebouwen vind je op het Wibauthof café Fest en volgt in september 2016 de opening van het uitzendbureau 2.0 aan de zijde van de speelplaats. In het Wibauthuis vind je links naast de centrale ingang een ruimte voor het programma Ondernemerschap. Heb je vragen over ondernemerschap of ben je gewoon nieuwsgierig, loop vooral bij ze binnen en laat je informeren over de verschillende studenten start-ups en mogelijkheden tot samenwerking. Aan de andere kant van het Wibauthuis, rechts van de centrale ingang, vind je de Spar University. Een hippe supermarkt met een mooi assortiment, zachte prijsjes voor koffie en thee en altijd een goede (week)aanbieding.

weesperplein feb.2014850

Wibauthuis

Studeren op de Amstelcampus

Rhijnspoorplein

Gepubliceerd door  Amstelcampus 27 mei 2016