Hogeschool van Amsterdam

Amstelcampus

Wibauthuis

Gedurende de zomerperiode is het nieuwe Wibauthuis gesloten vanwege de inrichting en verhuizingen. Vanaf medio augustus 2015 is het klaar voor de start van het nieuwe collegejaar. De officiële opening van het Wibauthuis vindt plaats op donderdag 8 oktober 2015.

Gevel Wibauthuis

Wibauthuis

Het gebouw met 12 etages ligt aan de Wibautstraat en heeft een open en transparant uiterlijk. Het wordt de thuisbasis voor enkele opleidingen van de faculteiten Economie en Management (voorheen Wenckebachweg) en Maatschappij en Recht (voorheen Jan Bommerhuis in de Wibautstraat). Onder het Wibauthuis is een parkeergarage voor 245 auto's en een fietsenkelder voor ca.1000 tweewielers. De openbare parkeergarage (Q-park) is per 1 augustus 2015 open.

In het Wibauthuis is een groot restaurant op de begane grond en op de 1e etage vind je de bibliotheek, heel veel studieplekken en FLOOR, het debat- en activiteitencentrum van de HvA. Op de 2e etage kun je terecht voor een snel tussendoortje bij de Grab & Study.

Aan de achterzijde ligt het nieuwe Wibauthof, met studentenwoningen en het nieuwe café Fest. Rechts van de woningen is nog een plein met een speelplaats aan de Van Musschenbroekstraat met een 35 meter lang klim/klauter speeltoestel dat vooral is bedoeld voor de buurtkinderen en de basisschool.

Planning:

In gebruik vanaf medio augustus 2015.

Naamgeving Wibauthuis

Floor Wibaut (1859-1936) was een Amsterdamse wethouder met grote impact op de stedelijke ontwikkeling en verbetering van de sociale omstandigheden. Hij werd ook wel de 'onderkoning' van Amsterdam genoemd. Zijn standbeeld staat vlakbij het Wibauthuis op de brug over de Singelgracht.

Voorzieningen en faciliteiten

In het Wibauthuis vind je een coffeecorner (Micaffe), onderwijslokalen, twee collegezalen, een ronde Arenazaal, computerruimtes, het studie/leercentrum, een groot restaurant, Subway, Grab & Study, fietsenkelder, parkeergarage, dakterras en binnentuin. Het programma Ondernemerschap neemt ook haar intrek in de plint aan de noordzijde van het Wibauthuis, aan de andere zijde op de hoek komt een supermarkt.

Wibautwoningen

In de Van Musschenbroekstraat (achter het Wibauthuis) zijn 60 studentenwoningen gerealiseerd in een gebouw van vier woonlagen. De appartementen variëren in grootte van 25-50 m2 en hebben een eigen woon/slaapkamer, badkamer en keuken. Studenten krijgen een campuscontract, dat wil zeggen voor de duur van je studie. De woningen zijn sinds november 2014 in verhuur bij Woonstichting De Key. Kijk voor het actuele aanbod van deze huurwoningen op de Amstelcampus op: studentenwoningweb.nl.

Op de begane grond komt het nieuwe café FEST met entree aan het Wibauthof dat half september 2015 de deuren opent. Naast het café komt een heel nieuwe formule van een uitzendbureau 2.0 dat niet alleen jou zal begeleiden bij je eerste stappen op de arbeidsmarkt maar waar je ook terecht kunt als je een bijbaantje zoekt. Geplande opening: eind 2015.

 

Gepubliceerd door  Amstelcampus 22 januari 2016