HvA-studenten kunnen beroep doen op noodfonds

16 okt 2017 16:28 | Afdeling Communicatie

De HvA start een samenwerking met het Fonds Bijzondere Noden Amsterdam. Vandaag hebben Huib de Jong van de HvA en AnneMieke Sprenger van het fonds hiervoor een convenant getekend.

HvA-studenten kunnen een beroep doen op het fonds wanneer DUO, het profileringsfonds of andere studentenfondsen geen hulp meer kunnen bieden. De financiële bijdrage uit het noodfonds moet ervoor zorgen dat de studie van de student niet in gevaar komt.

Noodsituaties waarbij het fonds een rol kan spelen zijn bijvoorbeeld: een student die beroofd is van geld en laptop of een studente die vanwege het overlijden van een ouder tijdelijk niet aan financiële voorwaarden kan voldoen.

De samenwerking is een pilot en geldt voorlopig voor een jaar vanaf 1 oktober 2017. Tijdens die periode word gekeken naar de noodsituaties die zich voordoen en welke rol het fonds hierin kan spelen. Aan het eind wordt gekeken of de samenwerking verlengd wordt.

Het Fonds Bijzondere Noden Amsterdam verleent sinds 1936 hulp aan mensen in een financiële noodsituatie, waarbij een bestaande voorziening niet of onvoldoende beschikbaar is.