Verslag lunchbijeenkomst De Ceuvel

11 dec 2018 15:58 | Afdeling Communicatie

Op 30 oktober gingen de leden van Hou' en Trouw naar De Ceuvel te Amsterdam voor de traditionele lunchbijeenkomst.

Op  dinsdag 30 oktober  werd door een kleine doch selecte groep belangstellen de voormalige scheepswerf ‘De Ceuvel’ in Amsterdam Noord bezocht. Op deze plek is nu een broeinest van creatieve ondernemers gevestigd. Op de zwaar vervuilde grond van de voormalige scheepswerf zijn een aantal oude woonboten geplaatst, de grond mocht niet bewerkt of verplaatst worden. Tussen deze schuiten-op-het-droge is nu een verhoogd wandelpad c.q. steiger gemaakt  waardoor met bij de diverse ateliers kan komen. De hele gemeenschap is zelfvoorzienend in de energiebehoefte, met windmolens en zonnepanelen, regenwater wordt opgevangen en hergebruikt en de vervuilde grond is beplant met gewassen die de grond op den duur reinigen. Ook de bar/restaurant is nagenoeg zelfvoorzienend. In een kas bovenop de viskwekerij worden laat men kruiden voor de maaltijden groeien. De Ceuvel is een onderdeel van een grootschalig bouwplan met drijvende woningen in dat gebied. De -biologische- lunch werd daarna met smaak verorberd.