Hogeschool van Amsterdam

Alumni

Lunchbijeenkomst november

Evenement

Deze lunchbijeenkomst is bij de Dokters van de Wereld in Amsterdam

Dokters van de Wereld

Dokters van de Wereld is een NGO, de Nederlandse afdeling van Medicins du Monde, een organisatie die zich overal in Europa inzet om medische hulp aan mensen zonder geldige verblijfspapieren ter geven onder het motto: Gezondheidszorg is geen privilege, maar een mensenrecht!

In Amsterdam, en deels ook in Rotterdam en Den Haag, bezoeken medische teams groepen ongedocumenteerden, die elke medische –en trouwens ook elke andere- hulp ontberen.  Daarnaast worden er ook teams uitgezonden naar ontwikkelingslanden, waar dan in korte tijd een aantal kinderen geopereerd worden om gezichtsafwijkingen (waaronder bijvoorbeeld hazenlippen, brandwonden en verminkingen) te verhelpen, zodat deze kinderen weer geaccepteerd worden in het sociale leven.

Na een presentatie over de doelstellingen en het werk van Dokters van de Wereld zal er in het naastgelegen pand van de Diaconie in ‘de Kas’ geluncht worden. De Lunch wordt samengesteld door landgenoten van de vluchtgroepen waar de organisatie zich mee bezig houdt.

Programma
10.30 – 11.00  Ontvangst hoofdgebouw Dokters van de wereld
                          (ingang aan de zijkant)
11.00 – 11.45  Presentatie DvdW
12.00 -13.00   Lunch in ‘de Kas’ naast het Wereldhuis

Adres
Nieuwe Herengracht 20
1018 DP Amsterdam (zie ook: www.doktersvandewereld.org)

Routebeschrijving
Vanaf de ringweg Oost (A10) neem je afslag 12 (Amsterdam Centrum). Onderaan bij de stoplichten ga je linksaf de S112 op richting centrum. Bij de rotonde bij Station Amstel ga je rechts en blijf je Centrum/S112 volgen. Na 2,2 km bevindt ons kantoor zich aan de andere kant van de weg.

Parkeren
In de binnenstad van Amsterdam kan je tussen 9.00 en 24.00 uur alleen betaald parkeren.

De parkeergarage van Het Stadhuis-Muziektheater bevindt zich op ongeveer vijf minuten loopafstand van Dokters van de Wereld en is 24 uur per dag geopend. Kosten: €0,50 per 7 minuten. Maximaal €47,50 per dag.

De parkeergarage van Het Waterlooplein bevindt zich ook op ongeveer vijf minuten loopafstand van Dokters van de Wereld en is tevens 24 uur per dag geopend. Kosten: €5,00 per uur. Maximaal €55,00 per dag.

Aanmelden
De bijdrage in de kosten bedraagt € 17,50 p.p. over te maken op rekening NL90 ABNA 054.92.33.601 ten name van Vereniging Hou’ en Trouw.
Introducés zijn uiteraard welkom maar maximaal één per lid.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 19 november 2018