Lunchbijeenkomst 25 april

Op bezoek bij Peter van Straaten in het Persmuseum

Evenement

Deze bijeenkomst gaan we op bezoek bij het Persmuseum. Het Persmuseum is de nationale bewaarplaats voor het journalistieke erfgoed. Het museum beheert een omvangrijke collectie kranten en tijdschriften vanaf 1600, een verzameling affiches en overige reclame-uitingen met betrekking tot de pers, een unieke collectie (originele) politieke tekeningen en persgrafiek, tal van archieven en foto’s rond journalisten en de persbedrijfstak, en een uitgebreide bibliotheek.

Dit is het logo van de alumnivereniging H&T

Peter van Straaten

In het persmuseum is een aparte tentoonstelling te zien van de werken van de onlangs overleden Peter van Straaten. Met name zijn politieke tekeningen over Lubbers, Wiegel en van Agt zijn in het kader van de net verlopen verkiezingen weer de moeite van het bekijken waard. Ook ander werk uit zijn omvangrijke oeuvre is tentoongesteld.

Na het bezoek aan het Persmuseum wandelen we  rond 13.00 uur naar het Boulevard Café (Cruquiusweg 3, 1019 AT Amsterdam, ongeveer 300 meter), waar de lunch genuttigd wordt.

Het programma van de bijeenkomst luidt:

12.00 uur aanvang persmuseum (Zeeburgerkade 10, Amsterdam)
13:00 uur lunch Boulevard Café (Cruquiusweg 3, 1019 AT Amsterdam, ongeveer 300 meter),

Aanmelden

U kunt zich tot uiterlijk 20 april aanmelden via dit formulier. De kosten voor de bijeenkomst bedragen €17,50. Introducees zijn van harte welkom. Uw aanmelding is pas definitief wanneer u de kosten voor de bijeenkomst heeft overgemaakt op rekening NL 90 ABNA 054.92.33.601 ten name van Vereniging Hou’ en Trouw. Iedereen die zijn museumjaarkaart meeneemt krijgt €5,- korting op de lunchbijeenkomst.

Adres en routebeschrijving

Persmuseum
Zeeburgerkade 10
1019 HA Amsterdam

Klik hier voor de routebeschrijving naar het Persmuseum.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 19 april 2017