Hogeschool van Amsterdam

Alumni

HvA Alumni Academie, Covey training

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

Cursus

Er zijn drie constanten in het leven: verandering, keuzes en principes. Als jij jezelf wilt ontwikkelen en wilt leven naar de principes die voor jou belangrijk zijn, is deze training iets voor jou.

We definiëren effectiviteit leiderschap als het meer controle hebben zowel zakelijk als privé; het succesvol bouwen aan betekenisvolle relaties; een positieve invloed hebben op anderen; het vergroten van je capaciteit; het versterken van je karakter en de mogelijkheid om dingen gedaan te krijgen.

Niet iets wat je in één keer leert. Wel iets dat je vandaag kan toepassen en waardoor je jezelf stap voor stap kan ontwikkelen. “The 7 Habits of Highly Effective People” van Stephen Covey is dan ook niet een training die je even afvinkt, het biedt een stevige basis voor blijvende ontwikkeling.

Voor wie
De training is bedoeld voor alumni van de HvA.
HBO, HBO+, WO

Min. 8 deelnemers, max 12 deelnemers
Peildatum is drie weken voor de eerste trainingsdag.

Duur
De training beslaat 6 bijeenkomsten van een dagdeel.

15 maart 13.30 -17.00 uur Leeuwenburg B 7.18
22 maart 13.30 -17.00 uur Leeuwenburg B 7.48
29 maart 13.30 -17.00 uur Leeuwenburg B 7.48
5 april 13.30 -17.00 uur Leeuwenburg ruimte volgt nog
12 april 13.30 -17.00 uur Leeuwenburg B 7.48
19 april 13.30 -17.00 uur Leeuwenburg B 7.18

Kosten
1200 euro en 250 euro voor het officiële Covey-materiaal

Werkwijze
Voor aanvang van de eerste bijeenkomst krijg je een 360 graden feedback toegestuurd. De ingevulde feedback is een onderdeel binnen de training. Het is daarom ook belangrijk dat je deze maakt en meeneemt naar de training.

Naast de uitleg over de 7 habits gaan we vooral actief aan de slag. We werken vanuit het officiële Covey-materiaal en de deelnemers ontvangen een eigen deelnemersexemplaar.

Na afloop kunnen de deelnemers de zeven eigenschappen van effectief leiderschap toepassen in hun eigen werk en in de privésfeer.

Onderdelen
Elke bijeenkomst behandelt één van de zeven gewoontes, m.u.v. de laatste bijeenkomst dan komen gewoonte zes en zeven beide aan bod.

  1. Paradigma's en principes van effectiviteit. Wees proactief.
  2. Begin met het eind in gedachten.
  3. Belangrijke zaken eerst.
  4. Denk win-win.
  5. Eerst begrijpen, dan begrepen worden.
  6. Creëer synergie en houd de zaag scherp.

De trainer
Jolanda van Zaalen (HvA Academie)  

Annuleringstermijn
Het minimum aantal deelnemers voor de trainingen is 8 personen. Peildatum is drie weken voor de eerste trainingsdag. Kostenloos annuleren kan tot drie weken voor de eerste trainingsdag. Daarna wordt het volledig bedrag in rekening gebracht.

Onderdelen van trainingen worden in samenwerking met trainers van binnen en buiten de HvA verzorgd. De trainers hebben de datum(s) vroegtijdig in hun agenda gereserveerd. Het is voor hen en voor onze eigen organisatie nodig ruim tevoren te weten of er voldoende belangstelling is. Wij verwerken de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst.

Meld je hier aan

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 20 februari 2018