HRM-buddy’s voor HRM-studenten

5 jul 2017 14:39 | Faculteit Business en Economie

Met HRM-buddy’s halen we de dagelijkse praktijk van het werkveld de klas in. Naast een buddy per klas bieden we studenten de mogelijkheid om een persoonlijke buddy uit de praktijk te krijgen. Interesse om buddy te worden van een student of van een hele eerstejaarsklas?

‘Elk van onze eerstejaarsklassen een eigen HRM-buddy uit de praktijk’, dat was een van de doelstellingen om de dagelijkse praktijk van ons werkveld vanaf dag één van de studie voelbaar te maken. Zowel buddy’s als studenten gaven aan veel energie te krijgen van de ontmoetingen. Veel van die ontmoetingen vonden plaats in de klas, maar er zijn ook studenten die een rondleiding van hun buddy hebben gekregen in het bedrijf. Het smaakt kennelijk naar meer want de meeste van de buddy’s willen graag komend jaar weer een nieuwe klas.

Naast een buddy per klas bieden we studenten de mogelijkheid aan om 1-op-1 een buddy uit de praktijk te krijgen. Sommige studenten weten hun buddy heel goed te vinden en vice versa: er zijn inmiddels warme banden ontstaan. In andere gevallen lijkt er sinds de matchingsborrel in het najaar nog niet veel te zijn gebeurd. We evalueren nog of en hoe vanuit de studievereniging ondersteuning geboden kan worden.

Interesse om buddy te worden van een student, of van een hele eerstejaarsklas? Je kunt naar de mogelijkheden informeren bij Mariejo Stassen via m.j.stassen@hva.nl