Hogeschool van Amsterdam

Alumni

Masteropleidingen eerstegraadsleraar

Dit netwerk is voor alle afgestudeerden van een masteropleiding tot eerstegraadsleraar van de HvA.

Ook na je afstuderen, blijven we graag met je in contact. Zo houden we je graag op de hoogte van opleidingen, nascholingsactiviteiten of evenementen die voor jou interessant kunnen zijn.
Daarnaast stellen we jouw bijdrage aan het onderwijs, bijvoorbeeld in de vorm van een gastcollege, erg op prijs.

Alumnidag master lerarenopleidingen

De klas als escaperoom

Op vrijdag 9 november 2018 organiseert de HvA de jaarlijkse bijeenkomst voor de alumni van de master lerarenopleidingen in het Muller-Lulofshuis.

Introductie escaperoom

Het is donderdagmiddag, de laatste pauze is voorbij en de leerlingen lopen richting het lokaal voor een blokuur. De docent wacht ze op in de deuropening, geeft iedere leerling een hand en wenst hem/haar succes. Als de laatste leerling binnen is, loopt ze naar buiten en sluit de leerlingen op in het lokaal. De leerlingen begrijpen niet wat er gebeurd, totdat er een roept: “Kijk het smartboard staat aan, druk eens op play.” Jigsaw verschijnt in beeld met zijn welbekende quote: “I want to play a game. Follow the rules and be careful, I’m watching you....”

Leerlingen het vak leren, door ze op te sluiten in een lokaal. Het is geen grap, het is een van de nieuwste vormen van gamification binnen het onderwijs, genaamd Escape the Classroom. Uit recent onderzoek (Hufen, 2016) blijkt dat games de motivatie vergroten en bijdragen tot een hoger leerrendement (Janson, 2007 en Girol, 2016). Tevens worden leerlingen uitgedaagd om vaardigheden zoals hun probleemoplossend vermogen aan te spreken, met elkaar te communiceren, samen te werken en kritisch na te denken. Ben je ook nieuwsgierig naar hoe dat eruit ziet en wil je het zelf ervaren? Schrijf je in voor de alumni dag van de master.

Programma

15.30-16.00 uur: inloop met koffie en thee
16.00-16.15 uur: welkom en introductie op escaperoom
16.15-17.00 uur: de klas als escaperoom: het spel
17.00-17.30 uur: wat kan de escaperoom betekenen voor jouw onderwijs (discussie en ontwerp)?
17.30-18.30 uur: borrel

Aanmelden

Aanmelden kan tot uiterlijk 7 oktober a.s. via mastereducation@hva.nl.

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 23 oktober 2018