Hogeschool van Amsterdam

Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

dhr.  mr. I. Timmer (Ivar)

Hoofddocent Legal Management

Ivar Timmer is onderzoeker bij het lectoraat Legal Management en hoofddocent bij de master Legal Management. Na ruime ervaring als jurist in de beroepspraktijk, werkt hij vanaf 2004 bij de Hogeschool van Amsterdam. Tot 2010 werkte hij als docent en manager bij de opleiding HBO-Rechten en schreef hij voor deze opleiding onder andere twee privaatrechtelijke studieboeken.

Hij was projectleider van het ontwikkeltraject voor het lectoraat en de master Legal Management. Hij verrichtte vanuit diverse perspectieven ook onderzoek naar de organisatie van juridische dienstverlening. Hij was projectleider voor de arbeidsmarktonderzoeken die het onderzoeksprogramma (heeft) verricht voor de ontwikkeling van de master Legal Management, voor het landelijk opleidingsoverleg Sociaal Juridische Dienstverlening en voor het landelijk opleidingsoverleg HBO-Rechten. Samen met prof. dr. Rob van Otterlo schreef hij vanuit het lectoraat het boek Projectmanagement voor de rechtspraktijk. In augustus 2015 verscheen, samen met Nanda Goudswaard en Robbert Land, het boek Organisatiewijs: wat elke juridische professional moet weten over het werken in, voor en met organisaties. In 2018 verscheen onder redactie van hem en Arnt Mein, Legal Management: realiseren van juridische kwaliteit.

Naast zijn werk bij het lectoraat verricht hij bij de Vrije Universiteit een promotieonderzoek naar het management van juridische risico's in organisaties (promotor prof. dr. Bert Niemeijer, co-promotor prof. dr. Heinrich Winter).

 

Publicaties
 

I. Timmer, Changing Roles of Legal : On the Impact Of Innovations on the Role of Legal Professionals and Legal Departments in Contracting Practice, Journal for Strategic Contracting and Negotiation, Sage Publications (verschijnt eind 2016)

N. Goudswaard, I. Timmer & R. Land, Organisatiewijs! Wat elke juridische professional moet weten over het werken in, voor en met organisaties, tweede druk, Boom Juridische Uitgevers, juni 2016.

R.C.H. van Otterlo & I. Timmer, Projectmanagement in de rechtspraktijk, hbo-editie tweede druk, Den Haag: Boom Juridische Uitgevers 2015.