Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

Inzichten social work congres Milaan gedeeld in blog

15 jul 2015 10:22 | AKMI

In juli vond het congres "Social Work Education in Europe: towards 2025" plaats in Milaan. Max Huber, onderzoeker Outreachend Werken en Innoveren, en Joep Holten, docent Maatschappelijk werk en Dienstverlening, bezochten deze conferentie en deelden hun inzichten in een blog. Lees mee over belangrijke thema's als internationalisering, research mindedness en de inzet van ervaringsdeskundigen in het onderwijs.

Social work onderwijs in Europa

Het EASSW congres bood een overvol programma. Max Huber en Joep Holten wisten de meest interessante informatie te destilleren en verwerkten hun inzichten in drie blogposts. De docent-onderzoekers wisten dankzij inspirerende ontmoetingen met collega's uit onder meer België, Zwitserland en Scandinavië ook op het gebied van internationalisering een slag te maken. Dit congres wordt om het jaar georganiseerd door de European Association of Schools of Social Work (EASSW).

Blog Krachtwerk on tour

Improving the research mindedness of social workers

PowerUs: Een Europees samenwerkingsverband voor de inzet van cliënten binnen het curriculum van social work opleidingen

Innovating social work education - didactiek, ISW & internationalisering