Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

Wekelijks radioprogramma Amsterdam Leeft

1 jun 2015 15:18 | AKMI

Amsterdam Leeft is een radioprogramma over onderwerpen die relevant zijn voor het onderwijs en onderzoek van HvA Maatschappij en Recht. Twee presentatoren praten één uur lang met studenten, beleidsmakers, ervaringsdeskundigen en onderzoekers over onderwerpen als armoedebestijding, diversiteit en radicalisering.

Al enige tijd maken Anna Top, Japke Ebbinge, Maaike Vonk en Paul van de Water op vrijdagmiddag (14:00 – 15:00 uur) een radioprogramma over onderwerpen die relevant zijn voor het onderwijs en/of onderzoek van HvA Maatschappij en Recht. De titel van het programma is Amsterdam Leeft.

Onderwerpen

Twee presentatoren praten één uur met  studenten, beleidsmakers, ervaringsdeskundigen en onderzoekers over het gekozen onderwerp. De afgelopen weken zijn uitzendingen gemaakt over laaggeletterdheid in de zorg, bewegen voor ouderen, ethische dilemma’s in de beroepspraktijk, diversiteit en inclusie, internationale veiligheid en studiekeuzeproblematiek.

Wat gaat er de komende weken nog gebeuren?

4 sept: cultureel ondernemerschap
11 sept: sociaal ondernemerschap

Gasten zijn o.a.: Sharon Sprenger (CMV), Maarten de Wolff (CMV), Nienke Bassle (student CMV), Dymphna Snijders Blok (student DEM, afstudeerrichting Ondernemerschap).

Live uitzending bijwonen?

Elke uitzending is live vanuit de studio van AmsterdamFM in OBA (naast het CS).
Uiteraard kun je een uitzending ook bijwonen.

Luisteren?

Na afloop kun je een uitzending terugluisteren via https://soundcloud.com/maatschappij-en-recht
Daar vind je ook alle tot nu toe gemaakte uitzendingen.

Nieuw onderwerp?

Lijkt het je leuk om na de zomer een vak of een les van jou te verbinden aan een radiouitzending? Neem dan contact op met Paul van de Water,  p.l.van.de.water@hva.nl of 06-3947 8895.