Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

HvA medeorganisator summer school in Basel

31 mrt 2015 09:49 | AKMI

De master Social Work in Amsterdam organiseert samen met de gelijknamige masteropleidingen van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) en de Fachhochschule Nordwestschweiz een Engelstalige summer school in Basel. De summer school is van 1 tot 5 juni 2015 en heeft als titel ‘Work and Migration’.

Programma

Het programma staat in het teken van ‘Social Work Perspectives on Workplace Integration’.  Praktijkvoorbeelden, uitdagingen, competenties en beleid in verschillende landen van Europa worden belicht. Er zijn lezingen en workshops door experts vanuit onder andere Zwitserland, Duitsland, Groot Brittannië en Spanje. Docenten, onderzoekers, bachelor- en masterstudenten kunnen deelnemen. Kijk voor het hele programma op

Diversiteit en inclusie

Annelies Jansen (coach MSW), Sandra Dikkerboom (student MSW) en Mike de Kreek (docent MSW) van de HvA verzorgen een workshop met de titel ‘Reexamining our assumptions about diversity and inclusion’.  Hierin worden alternatieve handelingsmogelijkheden verkend voor zowel migranten als professionals aan de hand van het delen van positieve verhalen ten opzichte van het dominante Nederlandse discours over migranten en vluchtelingen.

Neem voor meer informatie contact op met Mike de Kreek, m.de.kreek@hva.nl.