Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

Studenten in Denemarken aan de slag voor jongeren

16 dec 2013 10:47 | AKMI

Op zondag 15 december is in Denemarken de HEI Inter-Professional module (HIP) van start gegaan. HIP is een samenwerkingsproject van de Hogeschool van Amsterdam met partners uit Denemarken, Ierland, Roemeniƫ en Spanje.

In dit drie jaar lopende project worden onder meer een module ontwikkeld, een leeromgeving gevuld en onderzoek gedaan. Studenten van verschillende opleidingen werken hieraan mee. Naast het lectoraat Outreachend werken en innoveren is het project MyCoach van BOOT betrokken.

Het doel van het project is om de competenties van huidige en toekomstige professionals (studenten) om inter-professioneel en intersectoraal te werken te verbeteren, zodat zij innovatief kunnen werken aan nieuwe oplossingen voor lastige problemen met gemarginaliseerde jongeren.

Het project wordt uitgevoerd in co-creatie met gemarginaliseerde jongeren, professionals en studenten.

Kijk voor meer informatie op de website van University Colleges Denmark of neem contact op met Simona Gaarthuis, s.a.m.gaarthuis@hva.nl .