Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

Studenten over stedelijke vraagstukken op Amsterdam FM

22 nov 2013 08:12 | AKMI

Urban Management, onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) werkt samen met Amsterdam FM aan het nieuwe radioprogramma Amsterdam Leeft!. Experts, studenten en betrokken partijen zoeken in dit programma naar oplossingen voor vraagstukken over de stad Amsterdam. Het programma is vanaf 26 november om de week op dinsdag tussen 18:00-19:00 te beluisteren.

De HvA staat midden in de metropool Amsterdam en probeert met het programma Urban Management een bijdrage aan de stad Amsterdam te leveren. Het nieuwe radioprogramma Amsterdam Leeft! is hier een voorbeeld van, en moet nieuwe vraagstukken over de stad helpen begrijpen en oplossen. Blijf op de hoogte van nieuws en actualiteiten over Amsterdam, denk mee en luister vanaf 26 november om de week op dinsdagavond van 18.00 tot 19.00 uur op 106.8 FM of kabel 103.3.

Amsterdam; van de jaren 80 tot nu

In de eerste aflevering praten Jeroen Slot, Hoofd van het Bureau Onderzoek en Statistiek van de gemeente Amsterdam en twee Amsterdammers over het veranderde stadsleven. Een geboren en getogen Amsterdammer en een bewoner die onlangs vanuit een dorp naar Amsterdam verhuisde spreken over de tijd van de leegloop in de jaren tachtig, het leven in de stad anno nu en de toekomst. Wil je bij de opname van het programma zijn? Dat kan; om de week op vrijdagmiddag tussen 13.00 - 14.00 uur op de eerste verdieping in de OBA.

HvA en Urban Management

Urban Management is een samenwerkingsverband tussen de drie domeinen Economie en Management, Maatschappij en Recht en Techniek. Deze brede basis maakt het mogelijk grootstedelijke problemen vanuit sociaal, economisch én fysiek perspectief te benaderen. Onderzoekers, studenten en ondernemers werken samen in projecten die een bijdrage leveren aan een beter Amsterdam.

AmsterdamFM