Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

Ervaringskennis in jouw klas

Symposium

Hoe zet ik ervaringsdeskundigen in voor de klas en wat kan ik doen met ervaringen van studenten in de les? Praat op 25 augustus mee met alle opleidingen en wissel kennis en idee├źn uit. Alle docenten, teamleiders en opleidingsmanagers van DMR zijn hierbij van harte welkom! De ervaringsdeskundigen van het kenniscentrum zijn uiteraard ook aanwezig.

Docent voor collegezaal

Datum en locatie

Het symposium vindt plaats op dinsdag 25 augustus van 14.30-17.00 uur in het Muller Lulofshuis en wordt georganiseerd door Het Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie.

Programma

We starten met een speeddate met collega’s. Daarna verkennen we het onderwerp ervaringskennis in drie interactieve workshops. Vervolgens vertelt Jean Tillie in een interview over de ‘ruimte voor de persoonlijke kant’ binnen opleidingen. De middag wordt afgesloten met een borrel.

Workshop 1: De ervaringsdeskundige als gastdocent

In deze workshop staan een aantal vragen centraal die een docent kan hebben als er gewerkt wordt met een ervaringsdeskundige. Hoe creëer ik voldoende veiligheid in mijn klas? Hoe regel ik nazorg voor mijn studenten als dit nodig is? Waar laat ik los en geef ik de ervaringsdeskundige de vrijheid? In hoeverre kan ik sturen wat betreft de inhoud van het verhaal van de ervaringsdeskundige?

Workshop 2: De student en zijn ervaringskennis

Tijdens deze workshop willen we verder ingaan op de student en zijn ervaringskennis. Hoe kan je als docent ruimte scheppen voor studenten zodat zij uitgedaagd worden om hun ervaringen te onderzoeken en aan te wenden voor hun eigen ontwikkeling als toekomstige professional en in de samenwerking met groeps- en beroepsgenoten.

Workshop 3: De ervaringskennis van de docent

Practice what you preach, als je wil dat studenten met hun eigen ervaringskennis aan de slag gaan, hoe zit het dan met de docent? Hoe kan een docent zijn ervaringskennis inzetten in de klas? Welke afwegingen zijn er te maken om het wel of niet te doen? Wat zijn valkuilen, en wat zijn goede ervaringen?

Aanmelden

Wil je dit symposium graag bijwonen? Meld je dan aan via het aanmeldformulier op deze pagina.

Aanmeldformulier

Gepubliceerd door  AKMI 17 augustus 2015