Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

Conferentie Krachtwerk on tour in de USA

Evenement

In januari en februari 2013 zijn drie onderzoekers van het lectoraat Outreachend werken en Innoveren (OWI), een docent van SPH, een docent van MWD en een masterstudent Social Work voor 3 weken naar de Verenigde Staten afgereisd.

krachtwerk_on_tour

Zij hebben daar diverse praktijken, ontwikkelaars en onderzoekers bezocht, waar men zich - net als de onderzoekers, docenten en masterstudent- bezig houdt met thema's als herstelondersteuning, cli├źntsturing, empowerment en ervaringsdeskundigheid.

De kennis, inzichten en ervaringen die zij daar op hebben gedaan kan nu worden gebruikt voor praktijkontwikkeling, kennisontwikkeling en onderwijsontwikkeling. De conferentie Krachtwerk on tour in de USA doet verslag van deze praktijkervaringen: wat hebben we geleerd, waar waren we van onder de indruk, welke inspiratie en kennis hebben we mee terug genomen, en wat denken jullie hiervan?

13.30-14.00 uur Inloop
14.00-14.15 uur Welkomstwoord door Dick Herweg
14.15-14.45 uur Joep Holten vertelt wat we hebben gezien en wie we hebben ontmoet
14.45-15.00 uur Rokus Loopik vertelt over waarom hij van Amerika houdt
15.00-15.15 uur Uitreiking eerste exemplaar publicatie
15.30-17.00 uur 3 workshops 1) Internationale en interdisciplinaire samenwerking met de praktijk, onderwijs en onderzoek 2) Herstel en empowerment d.m.v. WRAP 3) Consumer-run organizations
vanaf 17.00 uur Napraten tijdens de borrel

AANMELDEN

Meld je aan via het formulier in de rechterkolom. Deelname is gratis.

DEELNEMERS KRACHTWERK ON TOUR

Eefje Driessen, Joep Holten, Max Huber, Michiel Lochtenberg, Rosalie Metze en Paulina Sedney

SAMENWERKINGSPARTNERS HVA

Kijk voor onze externe samenwerkingspartners in de rechterkolom.

PUBLICATIE

Driessen, E., J. Holten, M.A. Huber, M. Lochtenberg, R. Metze, P. Sedney (2013). Krachtwerk on Tour. 26 Practices of Recovery and Empowerment in the USA. Published by University of Applied Sciences Amsterdam/ Professorship for Outreach Work and Innovation.

MEER INFORMATIE

Bezoek onze weblog voor verslag van de bezoeken, indrukken en nieuwe idee├źn: http://krachtwerkontour.blogspot.nl/

Logo's
Gepubliceerd door  AKMI 11 augustus 2014