Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

Leren in en van de stad

Congres en lectorale rede

Evenement

Op dinsdag 13 november staan Amsterdam en haar vraagstukken centraal tijdens het congres 'Leren in en van de stad'.

Cultuur

Dr. Alex Straathof, lector Management van Cultuurverandering, houdt dan zijn Lectorale Rede Cultuurverandering: een competentie voor Amsterdamse managers en professionals. Daarnaast viert de HvA het 4-jarig bestaan van de Buurtwinkels voor Onderwijs, Onderzoek en Talentontwikkeling (BOOT), inmiddels een begrip in Amsterdam.

Wie in een dynamische stad als Amsterdam leeft, heeft dagelijks te maken met uitdagende grootstedelijke vraagstukken. Hoe dragen we als burgers bijvoorbeeld zoveel mogelijk bij aan een duurzame samenleving? En hoe creëer je een effectief beleid, dat burgers ondersteunt bij hun ondernemerschap in wijken?

Dit soort grootstedelijke vraagstukken staan centraal tijdens het congres 'Leren in en van de stad'. Het congres wordt geopend door dr. Jet Bussemaker, rector van de Hogeschool van Amsterdam. Keynote speaker Cees Anton de Vries, Initiator Origame, houdt een powertalk over 'leren in, van en mét de stad'. Diverse lectoren, onderzoekers en docenten geven daarna workshops in samenwerking met professionals uit de stad. Aan het eind van de middag spreekt dr. Alex Straathof zijn Lectorale Rede uit, met het onderwerp Cultuurverandering: een competentie voor Amsterdamse managers en professionals .

Bij de creatieve sessie 'Urbanize it!' in Studio HvA, tijdens de lunch en afsluitende borrel is er volop gelegenheid om te netwerken.

Publicatie

Straathof, A. (2012).Cultuurverandering: een competentie voor Amsterdamse managers en professionals. Uitgave: AUP Amsterdam. Lectorale rede 13 november 2012.

Urban Management

Het lectoraat Management van Cultuurverandering en BOOT maken deel uit van het speerpunt Urban Management van de Hogeschool van Amsterdam. Urban Management richt zich via onderwijs, en onderzoek op de gezamenlijke aanpak van grootstedelijke vraagstukken.

Gepubliceerd door  AKMI 3 december 2014