Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

Onderzoek Schoolveiligheidsteam

Congres

Op 2 juli 2012 vindt een conferentie plaats over het onderzoek Schoolveiligheidsteam. Centrale vraag op de conferentie is: loont samenwerken rond veiligheid en verzuim?

_MG_5424_klein

Het Onderzoek Schoolveiligheidsteam is een samenwerkingsverband tussen het Calvijn met Junior College, de politie en DMO om de veiligheid te vergroten en het verzuim te verlagen. Door middel van cultuuronderzoek door het lectoraat Management van Cultuurverandering is duidelijk geworden waar de kansen en fricties liggen in deze samenwerking. Op 2 juli 2012 vindt een conferentie plaats over het thema van het onderzoek. Centrale vraag op de conferentie is: loont samenwerken rond veiligheid en verzuim?

Tijdens de bijeenkomst zal wethouder Lodewijk Asscher ingaan op toekomstig gemeentebeleid rond de thema's veiligheid en verzuim. Daarnaast zullen docenten, leidinggevenden, ouders en leerlingen van het Calvijn met Junior College en van het Westburg College, leidinggevenden van andere scholen, vertegenwoordigers van DMO en van de politie betrokken worden in gesprekken over prikkelende stellingen, die in kleine groepjes aan de orde komen. Studenten en onderzoekers van de Hogeschool van Amsterdam worden ingezet voor de begeleiding van groepsdiscussies.

Gepubliceerd door  AKMI 3 december 2014