Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

Lectorale rede dr. Lex Veldboer

De stad als setting van sociaal werk

Lectorale rede

De eerste opleiding ter wereld voor sociaal werk opende in 1899 haar deuren in Amsterdam, tussen de sloppen van de arbeidersbuurt De Jordaan. Net als toen is Amsterdam anno 2018 een economisch succesvolle ‘boomtown’ waar sociale scheidslijnen scherper worden.

Sociale uitsluiting is in Nederland vooral een verschijnsel van de grote steden. Een sociaal werker in de stad staat dus voor een flinke opgave. Tegelijkertijd bieden juist de verschillende settingen en domeinen van de stad ook aanknopingspunten. Lector Stedelijk Sociaal Werken dr. Lex Veldboer buigt zich in zijn rede over de kenmerkende omstandigheden, uitdagingen en vraagstukken van sociaal werken in een grote stad.

Op dinsdag 29 mei 2018 om 16.00 uur  sprak dr. Lex Veldboer, lector Stedelijk Sociaal Werken aan de Hogeschool van Amsterdam, zijn lectorale rede uit.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 29 mei 2018