Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

Festival WeMakeThe.City

Het grootste stadsfestival van Europa

Evenement

Hoe maken we steden beter? In wat voor stad willen wij leven? Van 20-24 juni vieren we het stedelijk leven met het grootste stadsfestival van Europa voor en door Amsterdammers, WeMakeThe.City. Ook studenten, docenten en onderzoekers van Hogeschool van Amsterdam delen tijdens dit festival hun kennis over de grote vraagstukken van de stad.

Beeld: De Bildung Academie

Van woensdag 20 t/m zondag 24 juni vindt de eerste editie van stedelijke innovatiefestival WeMakeThe.City plaats. Dit event biedt een podium aan bewoners, studenten, ondernemers, wetenschappers, ambtenaren en professionals om na te denken over en aan de slag te gaan met stedelijke vraagstukken in de Metropoolregio Amsterdam.

HOE ZIET HET PROGRAMMA ERUIT?

Woensdag staat in het teken van de State of the Region en de opening van het festival met indrukwekkende internationale sprekers. Op deze eerste dag gaan studenten van mbo, hbo en wo de stad in voor een groot survey onderzoek onder jonge bewoners en toekomstige professionals van de stad. Op donderdag zijn er dertig mini-conferenties gericht op stedelijke uitdagingen. Op vrijdag bezoeken we meer dan dertig ontwikkelgebieden in en om Amsterdam. En in het weekend stellen meer dan 250 stadmakers hun deuren open voor het publiek.

THEMA’S

De thema’s die voorbij komen zijn onder andere: gezondheid, inclusiviteit, mobiliteit, technologie, duurzaamheid, sociaal, gebiedsontwikkeling, veiligheid, creativiteit en veel meer. Ofwel, alle vraagstukken waar de stad van de toekomst mee te maken heeft!

HOGESCHOOL VAN AMSTERDAM

De Hogeschool van Amsterdam is met 16 projecten goed vertegenwoordigd in het programma van WeMakeThe.City. Kijk voor alle bijdragen van de HvA op www.hva.nl/wemakethecity.

MEER INFORMATIE EN TICKETS

Kijk voor het volledige programma van WeMakeTheCity en tickets op www.wemakethe.city.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 13 juni 2018