Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

Aankondiging boekpresentatie 'de capabilitybenadering'

Nederlands-Vlaams Netwerk van docenten en onderzoekers presenteert studieboek "De capabilitybenadering in het sociaal domein".

8 mrt 2018 14:11 | AKMI

Binnenkort presenteert het Nederlands-Vlaams Netwerk voor de toepassing van de Capabilitybenadering in het Sociaal Domein het eerste Nederlandstalige studieboek over dit onderwerp.

De boekpresentaties vinden plaats op donderdag 29 maart aan de Universiteit van Antwerpen en op vrijdag 6 april bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen in Nijmegen. Het programma duurt van 13.30 tot 16.00 uur en wordt afgesloten met een netwerkborrel waar tevens gelegenheid is om met de aanwezige auteurs van gedachten te wisselen.

“Bij de totstandkoming van het boek is ook betrokken Jeroen Gradener, hoofddocent bij CMV en MSW, en senior-onderzoeker bij het Lectoraat Culturele en Sociale Dynamiek en Stedelijk Sociaal Werk. Hij schreef daarin een hoofdstuk over mensenrechtenwerk, creative methods en de capabilitybenadering. Dit hoofdstuk is gebaseerd op de FMR summer course Practicing Human Rights in Urban Areas, en inspireerde ook de minor Promoting Human Rights in Urban Areas.”

Dr. Eltje Bos,. Lector Culturele en Sociale Dynamiek aan de HvA zal namens het onderzoek in het Nederlands sociale domein het boek officieel in ontvangst nemen op 6 april.