Hogeschool van Amsterdam

Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

Nieuwe vormen van jeugdzorg centraal op conferentie

22 mei 2014 15:12 | AKMI

In Amsterdam wordt in diverse proeftuinen ervaring opgedaan met het vormgeven van nieuwe vormen van eerstelijns zorg voor jeugd.

Het Netwerk Effectieve Jeugdzorg Amsterdam (NEJA) geeft op 3 juni een overzicht van de ontwikkelingen en de expertise over zorg voor jeugd in grootstedelijk Amsterdam tijdens de conferentie "Generalistisch en specialistisch werken in de Amsterdamse zorg voor jeugd".

Vier hoogleraren, prof. dr. Tom van Yperen (RUG), prof. dr. Trees Pels (VU), prof. dr. Geertjan Overbeek (UvA) en prof. dr. Theo Doreleijers (VU), vertellen over de vereisten voor zowel generalistische als specialistische zorg voor jeugdigen en gezinnen in de grootstedelijke regio van Amsterdam. Daarnaast presenteren de verschillende partners van het NEJA in 13 verschillende workshops de resultaten van (lopende) onderzoeks- en ontwikkelprojecten op het terrein van de (nieuwe) zorg voor jeugd.

De conferentie vindt plaats op dinsdag 3 juni van 9.45 - 16.45 uur op de Hogeschool van Amsterdam, gebouw Kohnstammhuis, Wibautstraat 2-4. Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar.

Het NEJA is een samenwerkingsverband in de stadsregio Amsterdam tussen de instellingen voor jeugd en opvoedhulp, Bureau Jeugdzorg, Kohnstamm Instituut, Kenniswerkplaats 10 , Traumacentrum Bascule, Hogeschool van Amsterdam, Vrije Universiteit en Universiteit van Amsterdam. Het NEJA dient als platform voor kennisuitwisseling en gezamenlijk onderzoek naar de effectiviteit van de zorg voor jeugd.

Kijk voor meer informatie over de conferentie op www.hva.nl/nejaconferentie2014 .