Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

Studiemiddag alumni master Social Work

Over relatiemanagement en lobby

Evenement

Als Master of Social Work lever je een bijdrage aan het ontwikkelen van je beroepspraktijk. Je krijgt ruimte voor (vervolg)onderzoek en wordt gevraagd als gesprekspartner met beleidsmakers. Je pakt praktijkvraagstukken in het sociaal domein in cocreatie op… Kortom: je kwaliteiten als master komen helemaal tot hun recht!

Foto strand

Herkenbaar? Of juist niet?

Als MSW’er heb je veel te bieden, maar lukt het misschien niet altijd om relevante vraagstukken op de kaart te zetten zodat je kunt bijdragen aan ontwikkeling en innovaties. Hoe positioneer je je als MSW’er? Hoe kun je goed lobbyen binnen je eigen praktijk, het beroepenveld, de arbeidsmarkt en het domein van praktijk- kennis- en beleidsontwikkeling?

Deze vragen kwamen tijdens onze eerdere studiemiddag in mei 2017 aan bod. Daarom hebben wij voor de volgende studiemiddag het thema:

Relatiemanagement, lobbyen en lobbystrategie in de context van de Master of Social Work!

• Inleiding door Alumna Sandra Grep
  • Gastdocente Dr. Barryl Biekman*
  • Interactief aan de slag met lobbyen, netwerkontwikkeling en het ontwikkelen van communicatiestrategieën.
  • Borrel

Na deze studiemiddag zijn we als MSW’ers beter in staat om onze waarden uit te dragen en kun je je als MSW’er nog beter profileren.

Behalve voor alumni is deze studiemiddag ook interessant voor werkgevers, docenten en andere geïnteresseerden.

Locatie

De studiemiddag vindt plaats in ruimte 05A40 van HvA-locatie Muller-Lulofshuis: Wibautstraat 5a in Amsterdam. Vanaf 17.00 is er een netwerkborrel.

Aanmelden

Meld je aan door een e-mail te sturen naar Marcel van Eck; m.van.eck2@hva.nl. Deelname is in principe gratis maar we vragen je een bijdrage te geven naar eigen inzicht! De bijdrage schenkt Barryl Biekman aan een goed doel.

*Dr. Barryl Biekman (Paramaribo, 1950) is een Nederlandse politica van Surinaamse afkomst. Biekman studeerde pedagogiek aan de universiteit Leiden en promoveerde op het onderwerp competentiemanagement in de Republiek Suriname. Biekman heeft een veel publicaties op haar naam staan o.a. op het gebied van Intercultureel management, maar ook Racisme, Institutionele Discriminatie, Vreemdelingenhaat en Aanverwante intolerantie. Zij zette zich krachtig in voor de oprichting van het Nationaal Monument Slavernijverleden in het Amsterdamse Oosterpark en voor de totstandkoming van het Nationaal Instituut Nederlandse Slavernijverleden en Erfenis in Amsterdam. Op dit moment is Biekman hoofddocent Human Resource Management op de Hogeschool in Suriname en is zij door de president van de AU ECOSSOC benoemd als African Diaspora Delegate to Europe. Daarnaast geeft Biekman trainingen op het gebied van relatiebeheer, lobbyen en lobby- strategieën.

Gepubliceerd door  AKMI 22 februari 2018