Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

Conferentie Methodieken Jongerenwerk

Evenement

Het lectoraat Youth Spot van de Hogeschool van Amsterdam nodigt je van harte uit om deel te nemen aan de conferentie over de methodieken Groepswerk, Youth Organizing en Informatie en Advies van het Jongerenwerk, op 11 of op 19 april.

In deze conferentie delen we de resultaten van het onderzoek dat samen met jongerenwerkpraktijken en het onderwijs naar deze methodieken is verricht. Meld je nu aan!

Neem deel aan de workshops Groepswerk, Youth Organizing en Informatie en Advies en ontdek hoe je inhoudelijk richting geeft aan het uitvoeren van deze methodieken, welke methodische stappen je kunt zetten en welke methodische principes je kunt toepassen bij het uitvoeren van deze methodieken.

Lectoraat Youth Spot

Datum, tijd en locatie

De conferentie wordt op twee dagen georganiseerd zodat je een datum kunt kiezen die het beste uitkomt:

• Woensdag 11 april 2018, 11.00 - 16.00 uur
    Hogeschool van Amsterdam, Wibautstraat 3b, 1091 GH Amsterdam
    Ruimte 02A30

• Donderdag 19 april 2018, 11.00 - 16.00 uur
    NoLimit (Swazoom), Geldershoofd 80, 1103 BG Amsterdam-Zuidoost

• 10.45 uur: Inloop
  • 11.00 uur: Opening
  • 11.10 uur: Lezing: Doelen en resultaten van methodieken jongerenwerk - Groepswerk Youth Organizing, en Informatie & Advies Dr. Judith Metz (lector Youth Spot) /Dr. Willeke Manders (senior onderzoeker Youth Spot)
  • 11.50 uur: Workshops ronde 1 (alle workshops zijn praktijkgericht en worden samen door onderzoekers en jongerenwerkers gegeven)
    • Workshop 1: Groepswerk
    • Workshop 2: Youth Organizing
    • Workshop 3: Informatie & Advies
  • 13.10 uur: Lunch
  • 13.50 uur: Workshop ronde 2 (alle workshops zijn praktijkgericht en worden samen door onderzoekers en jongerenwerkers gegeven)
    • Workshop 1 Groepswerk
    • Workshop 2 Youth Organizing
    • Workshop 3: Informatie & Advies
  • 15.10 uur: Uitwisseling praktijkervaringen
  • 15.30 uur: Einde

Voor wie?

De conferentie is bedoeld voor studenten, docenten en alle medewerkers van het lectoraat Youth Spot, Combiwel, Jongerenwerk Utrecht (JoU), Dynamo, DOCK, ROC van Amsterdam, Swazoom en Streetcornerwork.

Conferentie 11 en 10 april 2018

Meer informatie

Neem bij vragen contact op met Dejan Todorovic via d.todorovic@hva.nl  of 06 2115 5120.

Meld je nu aan voor de miniconferentie. Deelname is gratis.

Gepubliceerd door  AKMI 21 februari 2018