Hogeschool van Amsterdam

Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

Voorronde Research Award DMR

Onderzoekswedstrijd voor studenten en docenten van HvA Maatschappij en Recht

Evenement

Jaarlijks reikt de HvA de Research Awards uit voor de beste onderzoekspitches; vertel in vier minuten wat jouw onderzoek interessant maakt. In de voorronde HvA Maatschappij en Recht op maandag 28 september selecteert een jury drie kandidaten (waarvan minimaal één student) voor de halve finale. Negen kandidaten hebben zich aangemeld.

De research award is de HvA prijs voor het beste onderzoek door studenten en medewerkers

Livestream

Volg het event van 16-18 uur via de livestream,  http://hva.mediamission.nl/Mediasite/Play/6b4422a4b9b945439061ef81233ed7d01d.

Wie kan er meedoen?

Alle studenten en docenten die in het kader van werk of studie bij de HvA onderzoek hebben verricht kunnen meedingen naar de prijs. De jury selecteert drie onderzoekspitches, waarvan minimaal één student, voor de halve finale op 27 oktober.

De kandidaten

 1. Mazal van Arend (student SJD) vertelt over haar afstudeeronderzoek ‘ Sociaal ondernemerschap binnen het sociale domein’.
 2. Aldree Martinez (student MWD) met zijn afstudeeronderzoek naar mannelijke sekswerkers in het maatschappelijk werk.
 3. Jelle Schuilenburg (onderzoeker lectoraat Armoede en Participatie) presenteert het onderzoek Good Practices Schulddienstverlening Amsterdam. Een methodische beschrijving en effectiviteitsbeoordeling van schulddienstverleningsactiviteiten in Amsterdam.
 4. Pauline Goense (onderzoeker lectoraat Kwaliteit en Effectiviteit in de Zorg voor Jeugd) heeft net het RAAK pro onderzoek ‘Wie helpt de hulpverlener?’ afgerond, waarin  de ondersteuning bij het uitvoeren van interventies in de jeugdzorg is onderzocht.
 5. Artie Ramsodit (docent SJD) heeft een promotieonderzoek gedaan naar situatiegericht handelen in de politiefrontlinie in multi-etnische wijken.
 6. Mike de kreek (onderzoeker lectoraat Culturele en Sociale Dynamiek) presenteert het ZonMw onderzoek “De toekomst van ouder worden vanuit de huiskamer”.
 7. Hanneke Borger (oud-student MSW) is afgestudeerd op het onderzoek “The Elephant in the Room”, een onderzoek naar overbelasting bij jonge mantelzorgers.
 8. Carla Hoffschulte (oud-student master Urban Management) is afgestudeerd met een onderzoek naar het perspectief van bewoners van ‘grachten&straatjes’ op de groei van het toerisme in hun buurt.
 9. Sumit Mehra (onderzoeker bij o.a. Toegepaste Psychologie en Urban Vitality) pitcht zijn onderzoek  Motiverende Technologie voor Ouderen in Beweging (MOTO-B)​.

De jury

De jury beoordeelt de pitches op onderzoekskwaliteit, waarde voor de stad, het bedrijfsleven en het onderwijs en natuurlijk de presentatie zelf. Het publiek kiest ook een favoriet. Juryleden:

 • Stan Majoor, lector Coördinatie Grootstedelijke Vraagstukken
 • Maayke Jansen, senior docent-onderzoeker lectoraat Applied Psychology i.o.
 • Saïd Awad, HOIO lectoraat Youth Spot
 • Kees Hoogvorst, opleidingsmanager SJD (per 1 oktober)

Het event

Maandag 28 september van 16.00-18.00 in het Muller-Lulofshuis, collegezaal 01A30. De finale vindt plaats op 1 december.

Programma

 • 16.00  uur: Welkom
 • 16.10 – 17.15 uur: 10 pitches van studenten en docent-onderzoekers DMR, max 4 min.
 • 17.15-17.30 uur: Jury in beraad en start borrel
 • 17.30 - 17.45 uur: Bekendmaking winnaars: drie kandidaten gaan door de naar halve finale op 27 oktober.
 • 18.30 uur: Einde

Wat zijn de prijzen?

 • Boekenbon
 • Extra aandacht voor je onderzoek
 • Ervaring met pitchen van je onderzoek
 • Nominatie voor halve finale voor drie kandidaten

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de HvA Reseach Award op www.hva.nl/researchaward.

Gepubliceerd door  AKMI 28 september 2015