Hogeschool van Amsterdam

Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

mw.  M. Terpstra (Marrit)

Stagiair Cultuuronderzoek

Marrit heeft in 2013 haar bachelor Communicatiewetenschap behaald aan de Vrije Universiteit. Omdat met name de communicatie en het gedrag van mensen binnen organisaties haar aansprak, is ze doorgestroomd in de master Arbeid & Organisatie psychologie. Om praktisch bezig te zijn met onderzoek en tegelijkertijd bezig te zijn met haar afstudeerscriptie, is ze als stagiair aan de slag gegaan bij het Lectoraat Management van Cultuurverandering.

Marrit participeert in twee onderzoekslijnen binnen het lectoraat. Het eerste onderzoek is gericht op de verandering van organisatieculturen binnen een bestuurlijke instelling. Hierin werkt ze vooral mee in het verzamelen van data en denkt ze mee over de analyse daarvan. In het tweede onderzoek wordt gefocust op het ontwikkelen van een methode om risico's voor integriteitsschendingen (vroegtijdig) op te sporen binnen organisaties door te kijken naar de organisatiecultuur. In dit onderzoek denkt ze mee over het kader van het onderzoek en is ze uitvoerend bezig.

Naast haar studie is ze actief bij een studenten funsportvereniging en werkt ze bij een groeiend consultancybureau uit Utrecht. In haar vrije tijd houdt ze van zeilen, windsurfen, reizen en tijd doorbrengen met vrienden.