Hogeschool van Amsterdam

Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

dhr.  Drs. O.C.J.M. Goorden (Olaf)

Onderzoeker en docent SPH

Olaf rondde de PABO af en studeerde daarna Algemene en Gezinspedagogiek aan de Universiteit Leiden. Bij deze vakgroep specialiseerde hij zich op onderwerpen als gehechtheid, mediagebruik door kinderen, en erfelijkheid. Daarnaast volgde hij een minor in journalistiek.

Na zijn studie werkte Olaf tien jaar bij stichting Jeugdformaat (een grote jeugdhulpinstelling in de regio Haaglanden). De praktijk van de jeugdsector heeft hij leren kennen in de rollen van hulpverlener, beleidsmedewerker en interventieontwikkelaar. 

Bij de Hogeschool van Amsterdam werkt hij in het lectoraat Kwaliteit en Effectiviteit in de Zorg voor Jeugd. Daar zet hij zijn kennis en vaardigheden in bij ontwikkeling van en onderzoek naar de praktijk van alledag. Daarnaast draagt hij bij aan de opleiding van toekomstig jeugdzorgwerkers in de minor Jeugdzorg en Jeugdhulpverlening en in het Uitstroomprofiel Jeugdzorgwerker. Vanuit het lectoraat participeert hij in het Netwerk Effectief Jeugdstelsel Amsterdam, waar praktijkinstellingen, onderwijs, overheid en onderzoek elkaar vinden. Tevens is hij auteur en ontwikkelaar van Ouderschap Blijft, een interventie voor de aanpak van conflictscheidingen, die door de OmgangsKennisKring beheerd wordt.